Nastase: Relatia mea cu Geoana este rece, aproape inexistenta

Apropo.ro / 27.06.2007, 10:15
Nastase: Relatia mea cu Geoana este rece, aproape inexistenta
Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca relatia sa cu actualul lider al partidului, Mircea Geoana, este una "rece, aproape inexistenta". Nastase a explicat aceasta caracterizare, afirmând ca Mircea Geoana, dupa ce a devenit presedinte

Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca relatia sa cu actualul lider al partidului, Mircea Geoana, este una „rece, aproape inexistenta”.

Nastase a explicat aceasta caracterizare, afirmând ca Mircea Geoana, dupa ce a devenit presedinte al PSD, „a considerat ca reforma în partid poate sa fie asociata cu unele categorii interzise care sa duca la izolarea unora dintre liderii partidului, care probabil sa îi foloseasca si lui si partidului”.

Fara sa mentioneze explicit, Nastase s-a referit la episodul consumat la Hotel Confort, la începutul anului trecut, când liderii PSD au decis sa îi retraga sprijinul politic, eveniment urmat de demisia sa din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Fostul premier a apreciat ca decizia luata atunci de liderii social-democrati a fost motivata de faptul ca îndepartarea sa ar putea redresa electoral partidul, însa evolutia ulterioara a PSD a fost una tot descendenta.

De asemenea, Nastase a explicat îndepartarea sa din prima linie a partidului si mentinerea sa în aceasta postura ca tinând „si de strategia lui Traian Basescu” si de deciziile luate de PSD privind suspendarea din functie a sefului statului si de „revitalizarea” sa.

Mediafax