Nastase s-a autosuspendat din funcția de președinte executiv PSD

Apropo.ro / 16.01.2006, 14:27
Nastase s-a autosuspendat din funcția de președinte executiv PSD
Președintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a anunțat, luni, într-o conferința de presa, ca a decis sa se autosuspende din aceasta funcție. El a precizat ca starea de autosuspendare va dura pâna când aspectele juridice legate de cazul moștenirii primite de

Președintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a anunțat, luni, într-o conferința de presa, ca a decis sa se autosuspende din aceasta funcție.

El a precizat ca starea de autosuspendare va dura pâna când aspectele juridice legate de cazul moștenirii primite de soția sa vor fi clarificate, Dan Mircea Popescu urmând sa preia activitatea curenta a departamentelor PSD, pe perioada autosuspendarii.

Nastase a aratat ca motivele acestei decizii sunt multiple, scopul campaniei duse împotriva sa, respectiv eliminarea omului politic Adrian Nastase, fiind mai important decât cauza.

El a precizat ca unul din motivele deciziei îl reprezinta responsabilitatea. „Nu vreau ca în vreun fel aceasta campanie împotriva mea sa afecteze imaginea partidului. Este dorința mea sincera de a nu face jocul celor de la putere”.

Potrivit lui Nastase, în campania politica declanșata împotriva sa au fost antrenate „forțe deosebite”, în opt zile el contabilizând un numar de 300 de articole de presa defavorabile.

Nastase a menționat, totodata, ca a dat în judecata cotidianul „Evenimentul Zilei”, pentru ca informația potrivit careia ar avea o avere de 10 milione de dolari este falsa.

El a precizat, totodata, ca nu dorește folosirea unui dublu standard. „Când am condus PSD, am solicitat celor care aveau probleme de imagine sa se autosuspende pâna la rezolvarea acestora. Mi se pare firesc sa adopt aceeași atitudine și în cazul meu”, a spus Nastase.

Fostul președinte executiv al PSD a precizat, totuși, ca autosuspendarea din funcție nu echivaleaza cu parasirea vieții politce.

„Nu mi-am dat demisia din partid, nu voi ieși din viața politica, și le spun celor care poate se bucura acum pentru o clipa ca am luat aceasta decizie, de a realiza aceasta paranteza în ceea ce privește activitațile mele în zona de conducere, pentru a rezolva individual și nu afectând în vreun fel activitatea generala a partidului”, a spus Nastase.

El a precizat ca se va reîntoarce la activitațile importante ale partidului în foarte scurt timp, dupa ce va rezolva „aceste chestiuni”.

Totodata, Nastase și-a aratat convingerea ca gestul sau va fi primit foarte bine de organizațiile locale ale PSD și va fi urmat, daca este nevoie, de orice coleg al sau aflat în situații similare.

Nastase a subliniat ca nu a fost convins de nici unul dintre liderii partidului sa fac acest gest. „Aceasta decizie este a mea, indiferent de speculații despre întâlniri între unii și alții, sugestii”, a spus Nastase.

El a aratat ca este un moment important pentru el, dar și pentru partid, în care gestul sau va ajuta la reevaluari într-o zona în care partidul a avut de suferit.

Întrebat daca a beneficiat de sprijinul unor colegi de partid, cum ar fi Miron Mitrea sau Mircea Geoana, Nastase a menționat ca raspunderea pentru a clarifica aspectele ridicate în legatura cu terenurile din Zambaccian sau aspectele legate de moștenirea soției sale trebuie sa le clarifice personal.

„Din acest punct de vedere ,eu nu cred ca trebuie sa aștept din partea unor colegi o falsa solidaritate într-o problema care, repet, este personala”, a spus Nastase.

În ce privește perioada pe care s-a autosuspendat din funcție, Nastase a precizat ca nu trebuie sa se invoce formalismul, vizavi de o anumita perioada de suspendare (trei sau șase luni, cât s-a vehiculat).

„Nu trebuie sa fim formaliști, este evident ca problemele trebuie clarificate și la un moment rezonabil voi revedea aceasta chestiune împreuna cu colegii mei”, a precizat Nastase.

El a spus ca nu a primit o citație de la DNA pentru a se prezenta în cursul zilei de luni la audieri. „În urma unor contacte cu cei de la DNA, am convenit ca avocatul meu sa mearga pentru a discuta despre eventuale documente care sunt necesare în aceasta faza de acte premergatoare, în ce privește dosarul Zambaccian”, a spus Nastase.

Mediafax