Nasu e veriga slaba din lantul slabiciunilor

Apropo.ro / 01.03.2002, 09:06
Nasu e veriga slaba din lantul slabiciunilor
De 12 ani, Mircea Sandu ne tot ameninta ca face curatenie în fotbalul românesc. Tot de 12 ani ne pacaleste sistematic Cît de jos poate coborî uneori "modernul", "reformatorul", "justitiarul" Mircea Sandu! În cazul presedintelui FRF, "uneori" înseamna majoritatea momentelor de rascruce ale

De 12 ani, Mircea Sandu ne tot ameninta ca face curatenie în fotbalul românesc. Tot de 12 ani ne pacaleste sistematic

Cît de jos poate coborî uneori „modernul”, „reformatorul”, „justitiarul” Mircea Sandu! În cazul presedintelui FRF, „uneori” înseamna majoritatea momentelor de rascruce ale fotbalului românesc. Iata-l acum, în al 12-lea sau an de domnie, jucînd un rol mai penibil chiar si decît omologul sau de la Liga, incorigibilul Dumitru Dragomir!

În problema restructurarii sistemului competitional, „Corleone” macar a spus-o pe sleau: „E bun sistemul propus de voi, cu atîtea derby-uri s-ar umple stadioanele, dar eu ramîn adeptul formulei cu 18 echipe”. Pe aceeasi lungime de unda cu presedintele LPF s-a situat si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai: „Sistemul vostru vizeaza performanta si latura calitativa, dar asta ar însemna sa omorîm echipele”. Cu o mentiune: nici o echipa nu va muri daca, în loc sa navigheze prin subsolurile actualei Divizii B, va activa într-una din cele doua serii ale C1. Cu atît mai putin fruntasele esalonului secund, care se vor regasi într-o Divizie B fortificata.

Chiar daca nocive, optiunile conservatoare ale unor conducatori din Divizia A au o explicatie logica: unii (Jean Padureanu, Gheorghe Stefan, Romica Pascu etc.) tin cu dintii de sistemul care le permite sa-si faca blaturile în voie, altii se tem ca prin reducerea numarului de echipe s-ar putea sa nu mai aiba loc în primul esalon.

În schimb, Federatia nu are nici un interes sa perpetueze un sistem viciat. Federatia, ca institutie, nu, dar se pare ca Mircea Sandu, ca persoana, da! Presedintele FRF nici macar nu mai face efortul de a-si ascunde intentiile vinovate în spatele unor cuvinte mincinoase. Oricum n-ar avea nici un dram de credibilitate: istoria ne învata ca reformele se aplica de sus în jos, si nu invers. Ce-ar fi daca restructurarea unei fabrici, ca ultima sansa de supravietuire, s-ar face doar daca vor cel putin 51% dintre angajatii amenintati cu pierderea locului de munca?

„M-apuc eu de scris si va ocupati voi de sistem!”

Cînd a dat ieri cu ochii de reprezentantul ProSport, presedintele Mircea Sandu a dat-o pe gluma: „Domnilor, poate schimbam rolurile. M-apuc eu de scris si va ocupati voi de sistemul competitional!”. Ceva mai tîrziu, pe un ton mult mai serios, Nasu’ a afirmat cu privire la proiectul de sistem competitional propus de ProSport: „Îmi pare rau, dar credeti-ma ca n-am avut timp sa ma uit atent peste el. Dar discutam luni dimineata, în conferinta de presa, despre propunerea voastra”.

ABSURDITATE

Dumitru Mihalache: „Numarul echipelor trebuie redus treptat”

Federatia pregateste primul pas: de la 16 la 18!!!

Seful Compartimentului Competitii din cadrul FRF, Dumitru Mihalache, considera ca sistemul competitional propus de ProSport nu va avea sorti de izbînda. „E adevarat ca sistemul vostru asigura premise pentru performanta si concurenta. Dar nu poate fi aplicat dintr-o data, ci progresiv. Tranzitia trebuie sa fie lina, numarul echipelor sa se reduca treptat. Acest sistem soc nu va fi aprobat de Adunarea Generala. O problema importanta o constituie faptul ca multe echipe îsi vor pierde sponsorii. Pentru ca una e sa joace în Divizia B si alta în C”.

Apropo de „reducerea treptata” despre care vorbeste Mihalache: la initiativa Ligii, Federatia intentioneaza sa sustina în Adunarea Generala din aprilie cresterea numarului de echipe din Divizia A de la 16 la 18!

Sursa: www.prosport.ro