Nasu’ il sustine pe Hagi

Apropo.ro / 20.11.2001, 00:03
Nasu' il sustine pe Hagi
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca are incredere in continuare in selectionerul


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca are incredere in continuare in selectionerul Gheorghe Hagi.

„Experiența lui de jucator nu are de-a face cu cea de antrenor la un lot național. Hagi este la jumatatea drumului și mizez pe faptul ca în trei luni de zile el va acumula cunoștințe pe care sa le puna în practica”, a spus Sandu, care a menționat ca nu a discutat cu Hagi daca ar fi mai bine ca selecționerul român sa urmeze cursurile unei școli de antrenori sau sa se consulte cu alți tehnicieni.

Președintele FRF a adaugat ca Hagi l-a refuzat cînd i-a propus sa lucreze la naționala cu un tehnician cu experiența. „Este și vina mea ca Hagi a fost expus, dar asta s-a întîmplat și din cauza dorinței lui nebune de a conduce singur reprezentativa României. Hagi a spus ca ori este el primul, ori deloc”, a adaugat oficialul FRF.

Hagi se va întîlni, marți, cu Sandu pentru a discuta despre partidele de baraj cu Slovenia și despre viitorul echipei naționale, urmînd ca selecționerul sa prezinte, miercuri, în fața Comitetului Executiv raportul activitații echipei naționale.

Președintele FRF a spus ca intenționeaza sa vorbeasca cu Hagi despre problemele de pregatire ale lotului, despre posibilitatea ca selecționerul sa aiba un contact permanent cu jucatorii din țara și strainatate și sa asiste și la antrenamentele lor, nu numai la meciuri, despre împarțirea sarcinilor în colectivul tehnic al echipei de seniori și despre pregatirea partidelor amicale și a celor oficiale.

„Dupa Ljubljana, cred ca nu s-a reușit o recuperare mentala a jucatorilor, o ștergere a amintirii meciului tur în vederea partidei de la București”, a spus Sandu, adaugînd ca în partidele oficiale trebuie folosiți cei mai buni jucatori, care trebuie sa acumuleze experiența în meciurile amicale.

Oficialul FRF a menționat ca nu a participat la conferința de presa de vineri a colectivului tehnic al reprezentativei naționale, deoarece nu a fost invitat. El a precizat ca în contractul lui Hagi cu FRF se menționeaza ca ratarea calificarii la CM din 2002 nu determina automat rezilierea înțelegerii.

Sandu a spus ca valoarea documentului semnat de Hagi la numirea în funcția de selecționer se ridica la cîteva sute de mii de dolari anual, ca înțelegerea este platita la zi și ca este apropiata ca suma de contractul pe care l-a avut Ladislau Boloni. Președintele FRF a spus ca din bugetul de aproximativ 2 milioane de dolari al forului fotbalistic românesc, salariul selecționerului reprezinta zece la suta.

Sandu a evitat un raspuns în legatura cu antrenorii la care se gîndește în cazul în care nu se va înțelege cu Hagi. „Nu am alte planuri și nici timpul nu ne preseaza, iar pîna la meciul amical cu Franța din 13 februarie, mai este”, a spus oficialul FRF.

El a adaugat ca forul fotbalistic intern a cheltuit, în perioada septembrie 2000 – noiembrie 2001, 2.250.000 de dolari pentru preliminariile disputate de echipele naționale de seniori și tineret, bani care nu vor fi recuperați, dar pe care nu-i considera pierduți.

Președintele FRF a prezentat programul echipei naționale pentru urmatoarea perioada. Un lot format numai din jucatorii care activeaza în campionatul intern va efectua un turneu în Portugalia, unde va disputa cel puțin doua partide, turneu care va fi urmat de o saptamîna de pregatire în aceeași țara sau în Spania.

Pe 13 februarie este programat un meci amical cu selecționata Franței, pe 27 aprilie va avea loc o alta întîlnire amicala pentru care se poarta tratative cu mai multe federații, iar în luna aprilie este perfectat în proporție de 90 la suta un meci cu selecționata Poloniei.

Sandu a negat informațiile potrivit carora ar fi avut un conflict cu Hagi sau l-ar fi sunat pe Mircea Lucescu, dupa meciul cu Slovenia, pentru a-i propune funcția de selecționer. Oficialul FRF a spus ca nu s-a dus în vestiarul jucatorilor, deoarece, dupa partida cu Slovenia, a ramas timp de 45 de minute țintuit în fotoliu.

El a spus ca nu i-a invitat pe jucatori la un restaurant, deoarece, dupa meciul cu Ungaria, a fost refuzat. Sandu a precizat ca, în caz de calificare, exista o rezervare la un local pentru componenții lotului și a adaugat ca el nu a fost invitat la restaurantul „Doi Cocoși” unde au mers jucatorii.
Sursa:www.mediafax.ro