Natalie Portman, în rolul unei judecătoare de la Curtea Supremă a SUA, într-un film biografic

De: Nicoleta Nicolae / 12.05.2015, 08:00
Natalie Portman, în rolul unei judecătoare de la Curtea Supremă a SUA, într-un film biografic
Actriţa americană Natalie Portman va interpreta rolul judecătoarei progresiste Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, o apărătoare deschisă şi fermă a drepturilor femeilor, în filmul biografic "On The Basis Of Sex".

Actriţa americană, în vârstă de 33 de ani, a acceptat să joace în filmul biografic „On The Basis Of Sex”, care prezintă viaţa celei de-a doua femei care a fost numită judecător la Curtea Supremă a SUA, potrivit site-ului Deadline. Filmul prezintă traseul lui Ruth Bader Ginsburg, iniţial o profesoară de drept, devenită judecătoare la Curtea Supremă a SUA, şi dificultăţile de gen întâmpinate în parcursul său, informează dailymail.co.uk.

Filmările pentru această peliculă sunt programate să înceapă la sfârşitul acestui an, iar Marielle Heller se află în negocieri pentru a regiza lungmetrajul.

Ruth Bader Ginsburg, în vârstă de 82 de ani, s-a născut în Brooklyn, New York, în 1933, şi a absolvit cursurile facultăţii de drept la Cornell University şi Columbia. În 1970, a fondat prima revistă din domeniu care s-a concentrat exclusiv pe drepturile femeilor, iar, în 1972, a fondat Women’s Rights Project la American Civil Liberties Union.

Sursa MEDIAFAX