Naționala României a vrut, dar n-a putut

De: Dragos Tanase / 17.10.2012, 09:53
Naționala României a vrut, dar n-a putut
Echipa națională a României a fost învinsă, marți, pe Arena Națională din București, cu scorul de 4-1 (3-1), de reprezentativa Olandei, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.


Echipe:

România: Tătărușanu – Tamaș, Chiricheș, Goian, Raț – Pintilii, Bourceanu (C. Lazăr ’61) – Torje (Ad. Popa ’66), B. Stancu, Grozav (Mutu ’75) – Marica. Antrenor: Victor Pițurcă.

Olanda: Stekelenburg – Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi – Strootman, De Jong, Van der Vaart (Afellay ’77) – Narsingh, Van Persie, Lens (Elia ’89). Antrenor: Louis van Gaal.

Au marcat: Marica ’40 / Lens ‘9, Martins Indi ’29, Van der Vaart ’45+2 (penalti) și Van Persie ’86. Acesta a fost primul eșec al „tricolorilor” în actuala campanie de calificare.

Partida a fost arbitrată de o brigadă de arbitri din Scoția, avându-l la centru pe Craig Thomson. Acesta a fost ajutat de asistenții Alasdair Ross și Derek Rose, arbitru de rezervă fiind desemnat John Beaton.

La această întâlnire au fost prezenți 53.329 de spectatori, nou record de asistență pentru Arena Națională.

Înaintea meciului, gimnastele Sandra Izbașa, Diana Bulimar, Diana Chelaru, lotul de sabie masculin și antrenorul Octavian Bellu, care au obținut medalii la JO de la Londra, precum și ciclistul Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, au fost invitați pe terenul Arenei Naționale și au fost aplaudați de fanii din tribune.

Crainicul stadionul a anunțat că FRF va dona 10.000 de euro din încasările obținute la acest meci fundației lui Mihai Neșu.

Următorul meci al României în cadrul Grupei D va fi la 22 marie 2013, cu Ungaria în deplasare.