Ne afecteaza mobilul sanatatea? Raspunsul vine de la ICMET!

De: Marian Andrei / 04.08.2009, 13:18
Ne afecteaza mobilul sanatatea? Raspunsul vine de la ICMET!
Ieri s-a deschis primul laborator din Romania pentru masurarea radiatiilor emise de telefoanele mobile

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica ICMET Craiova a deschis ieri primul laborator din Romania pentru determinarea influentei undelor electromagnetice emise de terminalele de telefonie mobila asupra utilizatorilor.

"In contextul […] cresterii fara precedent a numarului acestor terminale si al utilizarii necontrolate de catre copii, precum si al influentei statiilor de baza, s-au elaborat la nivel international si, de curand, la nivel national, recomandari si norme de limitare a expunerii umane la campuri electromagnetice", se arata intr-un comunicat al ICMET Craiova.

Prin intermediul laboratorului se va evalua si valida conformitatea cu standardele europene si internationale in vigoare a produselor comercializate, inclusiv a celor second-hand.

Unitatea de masura pentru expunerea la radiatiile emise de telefoanele mobile este cunoscuta sub numele de rata de absorbtie specifica (SAR – Specific Absorption Rate) si arata masura in care energia degajata de undele radio (numite popular radiatii) sunt absorbite de corpul uman.

 Iata un clip in care puteti vedea "puterea" telefoanelor mobile si un altul in care se arata un stand mobil de testare a radiatiior emise de acestea.

 

popcorn microunde telefon funny experiment de pe tare.ro

Testarea radiatiilor de pe tare.ro