Ne asteapta o iarna grea, precum o „mini era glaciara”

Apropo.ro / 11.10.2011, 16:30
Serviciul Britanic Meteorologic avertizeaza ca Europa s-ar putea confrunta cu o iarna extrem de grea. Afla cum va fi vremea in zilele urmatoare.

Meteorologii britanici avertizeaza asupra iernii care se apropie, si care ar fi asemanatoare cu o „mini era glaciara”, precum cea care a lovit Anglia in urma cu aproximativ 300 de ani.

Schimbarea de clima ar putea fi provocata de fenomenul La Nina, efect meteo strans legat de iernile severe.

Meteorologii anunta o iarna extrem de grea

Si Soarele mai este responsabil de efecte extreme, avand in vedere ca in ultima perioada a emis mai putine raze ultraviolete. Astfel, in anumite regiuni de pe Terra s-au inregistrat temperaturi neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada, in timp ce in alte regiuni au fost mult mai scazute.

iarna

Anglia s-a confruntat cu temperaturi de -20 grade celsius in iarna lui 2010

Englezii se asteapta deja ca, in aceasta iarna, recordul de anul trecut, cand s-au inregistrat -20 de grade Celsius, sa fie depasit.

Anumiti oameni de stiinta sustin ca Soarele se indreapta catre o criza de activitate solara, care se va intinde pe o perioada destul de mare, cunoscuta sub denumirea de Grand Solar Minimum.

Vremea deosebit de rece a provocat o gaura in stratul de ozon de deasupra zonei Artice. Aceasta se intinde pe o suprafata de 20 de km.

Vremea in Romania, in zilele urmatoare

Si pana cand iarna isi va intra in drepturi, in tara noastra se vor inregistra, in urmatoarea perioada, temperaturi usor in crestere.

Astfel, in Bucuresti maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, in timp ce minima va fi de 10-11 grade. Vor exista conditii de ploaie, iar vantul va sufla slab si moderat.

Vremea.apropo.ro

Incepand de joi, vremea se va raci in toate regiunile tarii. Va ploua local in regiunile extracarpatice, iar izolat, indeosebi ziua, si in restul teritoriului.

Vantul va sufla moderat, iar in zona montana inalta se vor inregistra precipitatii care vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade.

Daca vreti sa aflati mai multe despre prognoza meteo in urmatoarele 15 zile, intrati peVremea.Apropo.ro pentru a afla informatii exacte, atat din Romania, cat si din cele mai importante 20 de orase ale Europei.