Neanderthalii ar putea invia, daca s-ar afla codul genetic

Apropo.ro / 18.02.2009, 16:46
Neanderthalii ar putea invia, daca s-ar afla codul genetic
Neanderthalii sunt la un pas distanta de a merge pe Pamant, din nou.

Oamenii de Neanderthal sunt la un pas distanta de a merge pe Pamant, din nou.

Oamenii de stiinta au descifrat codul genetic al celui mai apropiat var al omului folosind fragmente de oase gasite aproape de continentul european.

Rezultatele ar putea dovedi informatiile precum ca oamenii de Neanderthal aratau ca oamenii de azi, aveau inteligenta, sanatate si obiceiuri asemanatoare cu ale noastre. Aceste lucruri ii face umani.

De asemenea, creste posibilitatea de a aduce inapoi din morti pe stramosii care au trait acum mai bine de 30.000 de ani.

Cercetatorul Prof. Jean-Jaques Hublin spune: "Studiind Neanderthalienii si genomul acestora vom putea cunoaste ce anume il face pe omul modern uman, de ce suntem singuri pe Terra, de ce avem aceste abilitati uimitoare ce au permis stramosilor nostri sa deseneze si sa creeze simboluri complexe".

Oameni de stiinta de la Institutul Max Planck din Germania si SUA au adunat fragmente de ADN extrase din oasele oamenilor de Neanderthal. Ei au decodat 63% din ADN acestora si au inceput sa compare ADN-urile.

Profesorul Svante Paabo afirma: "Clonarea unui Neanderthalian avand la indemana doar ADN extras din ramasite, va ramane un lucru imposibil. Daca vorbim totusi de tehnologia de azi, la care noi nu visam, putem specula aceste lucruri".

 

Foto: Daily Mail