Nebun… dupa Bere GRATIS

Apropo.ro / 28.05.2002, 11:04
Nebun... dupa Bere GRATIS
Piesele trupei Bere Gratis sunt inspirate de povești de dragoste autentice. Așa se explica succesul pe care l-a avut "Vino mai aproape". În cel de-al doilea single, "Nebun", îndragostiții încearca sa lupte cu timpul, pentru a-și împlini povestea de iubire Vlad Vedeș,


Piesele trupei Bere Gratis sunt inspirate de povești de dragoste autentice. Așa se explica succesul pe care l-a avut „Vino mai aproape”. În cel de-al doilea single, „Nebun”, îndragostiții încearca sa lupte cu timpul, pentru a-și împlini povestea de iubire

Vlad Vedeș, chitara bas, 19 octombrie 1974, Balanța, casatorit, are o fetița de 4 ani, Anda, care-l iubește tare de tot.

Mihai Georgescu, voce, 2 februarie 1980, Varsator. „Anul acesta dau licența, termin Facultatea de Drept.”

Marian Saracu, tobe, 11 august 1972, Leu. „Cant de vreo 15 ani și mai am de gand sa mai cant înca vreo 15.”

Matei Damian Ulmu, chitara solo, 2 iunie 1977, Geaman. A absolvit Conservatorul, secția chitara clasica.

Robert Laurențiu Anghelescu, clape, 22 martie 1975, Berbec. „Muzica e pe primul loc în viața mea.”

„Toți aceia care ne-au ascultat albumul, au spus ca Nebun e cea mai buna piesa, mai buna chiar decat Vino mai aproape, spun baieții de la Bere Gratis. Tocmai de aceea au facut o versiune pentru radio și un videoclip. „Ideea celui din urma e o poveste de dragoste, neîmplinita și atemporala. Mihai traiește în prezent, fata prin anii ’20-Â’30. Ei nu pot da timpul înapoi, ca sa se întalneasca, dar pot sa lupte cu el. Iar scena din ring, în care fata boxeaza, reprezinta tocmai aceasta lupta cu timpul.”

Dupa ce sunt nebuni, în realitate, cei cinci componenți ai trupei? Vlad spune ca încearca sa faca totul cu pasiune, Matei crede ca „e mai bine sa fii nebun decat chiaun”, iar Marian și Robert se declara nebuni dupa muzica. Mihai e ceva mai poetic: „Cred ca ar fi fost foarte greu daca nu s-ar fi inventat doua lucruri: muzica și iubirea. Și nu se poate una fara cealalta.”

Toate piesele lor au la baza întamplari autentice. Nu neaparat traite de ei, cum e cazul piesei Vino mai aproape. „E povestea unui prieten de-al meu”, spune Mihai, „care are o iubita în America.” Dar exista o piesa pe album, inspirata de o poveste de dragoste traita de el: „Se numește Doar ea și e vorba despre o fosta iubita de-a mea, despre o dragoste fluctuanta, care a durat patru ani de zile și a fost exact cum spun versurile: Doar ea îmi place cum zambește/ Doar ea ma-nnebunește/ Doar ea ma amagește.”

Sursa:

Tags: