Nebunie la Sziget. Am fost acolo!

Apropo.ro / 22.08.2005, 11:42
Nebunie la Sziget. Am fost acolo!
La Sziget în Ungaria se strang în fiecare an unele dintre cele mai tari trupe din lume și sute de mii de oameni. Nu puteam lipsi! ApropoTV a fost acolo și și-a notat prestațiile fiecaruia! Trupa Franz Ferdinand și-a ținut rangul, dar au fost și

La Sziget în Ungaria se strang în fiecare an unele dintre cele mai tari trupe din lume și sute de mii de oameni. Nu puteam lipsi! ApropoTV a fost acolo și și-a notat prestațiile fiecaruia! Trupa Franz Ferdinand și-a ținut rangul, dar au fost și prestații nu prea entuziasmante: Korn sau Nick Cave!

Pentru o saptamana, totul a fost „la înalțime” (și nu spunem asta pentru ca multa lume era „high”…). A treisprezecea ediție a fost fara ghinion și a reușit sa adune cei mai mulți oameni din istoria festivalului.

Concerte mai mult decat profesioniste, cu public (aproape 400 de mii de persoane de pe toate continentele) mai mult decat extaziat, indiferent ca muzica a fost la înalțime sau nu prea (în mare parte a timpului a fost).

S-a început cu Morcheeba, deja pentru a treia oara la Sziget. Cu o noua vocalista, prezentata în premiera la festivalul din Ungaria, frații Godfrey au reușit s-o înlocuiasca pe Skye, care i-a parasit anul trecut pentru o cariera solo.

Pe principiul eterogenitații stilurilor, seara a fost completata de super-show-ul jamaicanului Sean Paul. Într-o combinație de hip-hop, dancehall și raggae, printre dansatoarele de culoare, care au înnebunit mulțimea cu mișcari senzuale, spectacolul a fost unul dintre cele mai audiate și dintre cele mai reușite.

La Natalie Imbruglia, e clar ca publicul a venit mai mult pentru ea decat pentru muzica. „F..k me Natalie!” se zarea pe pancarde peste tot prin mulțime!

A urmat Underworld. Dupa ani de negocieri, englezii care s-au consacrat dupa ce au facut coloana sonora pentru „Trainspotting” (Born Slippy), au aparut și la Sziget, cu un spectacol electro – atat muzical, cat și vizual.

Sambata s-au desfașurat pe scena înca hiper-mediatizații Korn, dupa o conferința de presa anulata din condiții legate de… probleme personale. La biroul de presa, toata lumea aștepta și anularea concertului – baieții erau atat de prinși de ce prizasera, consumasera (nu se știe exact…) încat vreo ora n-au vorbit nici macar cu managerul. La interviurile dinaintea concertului (doua la numar, pentru presarii maghiari) a participat numai Munky – chitaristul, de altfel singurul capabil sa stea în picioare.

Dupa eforturi considerabile, trupa a aparut pe scena. Fara Head, plecat sa devina predicator penticostal (!), care, dupa zece ani de rock suparat, „a gasit calea cea dreapta, dar baieții înca nu înțeleg”, Korn n-a mai fost la fel: trei întreruperi într-o ora și jumatate de concert, timp în care vocalul Jonathan Davies pur și simplu n-a mai putut scoate vreunul dintre sunetele care l-au consacrat.

Citește mai multe despre mega festivalul de la Sziget numai în

Tags: