Nedved vrea ca Cehia sa întîlneasca Portugalia în finala CE

Apropo.ro / 29.06.2004, 10:36
Nedved vrea ca Cehia sa întîlneasca Portugalia în finala CE
Internaționalul ceh Pavel Nedved a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca ar prefera ca echipa sa sa întîlneasca reprezentativa Portugaliei în finala Campionatului European, în cazul unei victorii în meciul cu Grecia, în semifinalele competiției. "Avînd în

Internaționalul ceh Pavel Nedved a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca ar prefera ca echipa sa sa întîlneasca reprezentativa Portugaliei în finala Campionatului European, în cazul unei victorii în meciul cu Grecia, în semifinalele competiției.

„Avînd în vedere stilul nostru de joc, Portugalia ne convine mai mult decît Olanda. Meciul cu portughezii ar fi mai deschis. Bineînțeles ca pentru noi va fi puțin dificil deoarece Portugalia joaca acasa. Publicul va fi de partea sa, dar îi prefer, în ciuda acestui fapt. O finala cu reprezentativa țarii organizatoare ar fi de neuitat, ar fi o experiența magnifica”, a spus Nedved.

Finala Campionatului European se va disputa, duminica, pe stadionul Da Luz, din Lisabona.

Cech: „Cehia poate cîștiga titlul european”

Portarul selecționatei Cehiei, Petr Cech, consideră că echipa sa este favorită în meciul contra reprezentativei Greciei și poate cîștiga titlul european.

„Cred că Cehia poate cîștiga titlul european în acest an. Pentru prima oară, vom fi, fără nici un dubiu, favoriți în acest meci contra Greciei. Dar această partidă s-ar putea să fie mai dificilă decît ne închipuim noi. Grecia este o echipă care joacă foarte bine faza defensivă, este solidă și, în ansamblu, bine organizată. A confirmat acest lucru în meciul contra Franței. A fost un meci ciudat, semăna mai mult cu unul amical”, a declarat Cech.

Petr Cech apreciază că selecționata Cehiei a avut un parcurs perfect pînă în prezent la Euro-2004. „Deocamdată, am avut un parcurs perfect. Ne asumăm riscuri. Nu așteptăm ca adersarul nostru să marcheze. Ocaziile se pot crea numai în momentul în care pui presiunea pe umerii echipei adverse. Am confirmat că putem juca meciuri extraordinare, chiar dacă am avut și puțin noroc. În Cehia, au fost instalate ecrane gigantice în Praga și în alte mari orașe. Mi s-a spus că la Praga au fost 30.000 de oameni în stradă, ceea ce este extraordinar”, a precizat Cech.

Mediafax