Negura Bunget deschide concertul Paradise Lost!

De: Dragos Tanase / 18.12.2007, 15:17
Negura Bunget deschide concertul Paradise Lost!
Una din cele mai influente trupe rock britanice, Paradise Lost, revine in Romania pentru concertul din data de 19 ianuarie 2008!

Una din cele mai influente trupe rock britanice din ultimii 15 ani, Paradise Lost, revine in Romania pentru concertul din data de 19 ianuarie 2008, de la ora 19:00, la Romexpo.

Pionieri ai metalului gotic, Paradise Lost au implinit in 2007 nouasprezece ani de activitate, marcati de aparitia noului album, In Requiem.

De-a lungul a aproape 20 de ani de cariera, Paradise Lost nu au fost doar creatori de noi genuri muzicale, ci le-au imbinat si au trecut peste ele cu o usurinta de invidiat.

De la debutul din 1990, Lost Paradise, un disc de o greutate apasatoare, trecand prin infloriturile electronice prevalente pe albume ca One Second (1997) sau Host (1999) si pana la reintoarcerea triumfala si uluitoare din 2005 (cu albumul self titled), sound-ul lor a continuat sa evolueze, dar melodicitatea sobra si profunda a ramas ca o esenta definitorie a identitatii Paradise Lost.

In 1991 trupa a editat albumul Gothic, nu atat un nume de disc cat o adevarata definire a unui intreg gen muzical, iar influenta capodoperei Draconian Times din 1995 isi face simtite reverberatiile si astazi, trupe ca HIM, Nightwish sau Cradle Of Filth fiind indatorate profund maestrilor goticului modern.

Inregistrat in Anglia si Canada, In Requiem ii gaseste pe Paradise Lost facand un usor pas lateral fata de inclinatiile spre partea sumbra a vietii, catre un teritoriu mai putin explorat, continuand calatoria spre partea intunecata a heavy metalului, in acelasi timp ramanand inconfundabili si usor de recunoscut.

“Mai crud, mai organic, mai putin cizelat”, asa defineste chitaristul Gregor Mackintosh muzica ultimului album. “Este o incercare de a gasi un echilibru intre brutalitate si empatie, intre horror si frumusete. Nu e o sarbatoare si nici un mars funebru, este doar vorba de sentimentele si emotiile ce apar atunci cand esti inconjurat de viata si de moarte.”

Al unsprezecelea disc din cariera Paradise Lost, In Requiem prevesteste un nou inceput pentru metalul gotic. Stilul pe care EI l-au creat si pe care va invitam sa-l regasiti pe 19 ianuarie la Bucuresti.

Trupa Negura Bunget, invitati speciali in concertul Paradise Lost de pe 19 ianuarie 2008 de la Romexpo, va profita de aparitia lor in deschiderea britanicilor pentru a-si filma show-ul in vederea includerii sale pe un viitor DVD.

Pentru acest lucru trupa va pregati un concert de aproximativ 90 de minute in care va prezenta piese de pe fiecare album Negura Bunget, unele in variante special reorchestrate, cu participarea unui cor si a inca unui invitat la chitara acustica.

Negura Bunget s-a infiintat in anul 1995, in Timisoara, si a lansat de-a lungul timpului sase materiale discografice:

– Zirnindu-sa – 1997 (Bestial Records / Breath of Night Records)

– Sala molksa – 1998 (Bestial Records)

– Maiastru sfetnic – 1999 (Bestial Records)

– ‘N crugu bradului – 2003 (Aural Music)

– Inarborat Kosmos – 2005 (Aural Music)

– OM – 2006 – (Aural Music)

Albuml OM a primit critici extrem de pozitive in presa romaneasca si in cea straina, fiind notat cu 10/10 in Rock Hard Magazine (DE), 14/14 in Legacy Magazine (DE), 9/10 in Terrorizer Magazine (UK), 5/6 in Zero Tolerance Magazine (UK), 10/10 pe Nocturnal Hall, unde a fost desemnat si albumul lunii (www.nocturnalhall.de), 9/10 pe Metal Observer (www.metal-observer.com), 9,5/10 pe www.metalteamuk.net, 5/5 pe www.BloodDawn.de si 10/10 pe www.metal.de, o performanta uimitoare pentru o formatie romaneasca.

Componenta Negura Bunget:

Hupogrammos – chitara, voce

Sol Faur – chitara

Negru – tobe

Extra line-up pentru aparitiile live:

Ageru Pamantului – percutii, xilofon, nai

Inia – clape

Andrei Popa – bas

Alin Drimus – fluier

Concertul Paradise Lost si Negura Bunget va avea loc pe 19 ianuarie 2008 in Pavilionul 18 din cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, cu incepere de la orele 19:00.

Bilete la pretul de 55 RON se mai pot cumpara doar pana la sfarsitul lunii decembrie din Magazinele Diverta, Reteaua Bilet.ro, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti, Sala Palatului si online la www.bilet.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro. De la 1 ianuarie 2008, pretul biletelor va fi de 70 RON.