Neil Armstrong: „Sa ne intoarcem pe Luna, Marte este prea departe”

Apropo.ro / 30.08.2011, 11:22
Neil Armstrong:
Primul om care a pasit pe Luna, Neil Armstrong, s-a pronuntat pentru o reluare a misiunilor pe Luna, spunand ca o suprafata uriasa a satelitului a ramas neexplorata.

Chestionat de cotidianul belgian La Libre in privinta oportunitatii unei expeditii pe Marte, celebrul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna a opinat ca o astfel de misiune prezinta dificultati foarte mari, cum ar fi durata calatoriei, cantitatea enorma de carburanti si, nu in ultimul rand, comunicarea anevoioasa intre astonauti si centrul de comanda.

In schimb, Armstrong s-a pronuntat pentru o reluare a misiunilor pe Luna, aratand ca in cele sase expeditii realizate pana acum „s-u explorat zone ale caror dimensiuni variau intre cele ale unui cartier si cele ale unui orasel”, suprafata ramasa neexplorata fiind de 36 de milioane de kilometri patrati.

Prima aselenizare a navei Apollo 11, in 1969. Neil Armstrong a fost primul om care a pasit pe Luna

Desi nu neaga importanta expeditiilor catre planeta rosie, Armstrong arata cat de de greu s-ar putea realiza comunicarea in cazul calatoriilor catre Marte in comparatie cu cele pe Luna: „Transmiterea unui mesaj intre Terra si planeta rosie necesita si 20 de minute, fata de 1,5 secunde intre Terra si Luna”.

Afla detalii despre durata calatoriei spre Marte si consumul de combustibil, numai pe gandul.info.