Nelly Furtado a confirmat venirea la B`estfest 2008!

Apropo.ro / 01.03.2008, 23:50
Nelly Furtado este cea mai noua confirmare pe afisul B'ESTFEST!

Pentru cei care au inceput inca de anul trecut sa faca pronosticuri in ceea ce priveste artistii care vor canta in 2008 la B’ESTFEST, a sosit momentul adevarului: dupa Kaiser Chiefs si Roisin Murphy (Moloko), NELLY FURTADO este cea mai noua confirmare pe afisul B’ESTFEST 2008!

B’ESTFEST 2008 se va desfasura in zilele de 4, 5 si 6 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo.

Artista de origine canadiana a cucerit intreaga lume inca de la debut, cu albumul “Whoa, Nelly!”, impresionand prin usurinta de a aborda diferite genuri, sound-uri, instrumente si stiluri vocale. Primul ei single, “I’m like a Bird”, i-a adus atat aprecierea publicului, cat si primul premiu din cariera: un Grammy in 2002, la categoria Best Female Pop Vocal Performance. Doi ani mai tarziu, piesa “Forca”, de pe “Folklore”, cel de-al doilea album al sau, devine imnul oficial al Campionatului European de Fotbal.

In 2006, Nelly incepe colaborarea cu cel mai in voga producator al momentului, Timbaland, si recucereste topurile cu albumul “Loose”.
Single-urile “Promiscuous”, “Meaneater”, “All Good Things (Come to an End)” si “Say It Right” devin rapid mega-hit-uri, iar “Loose” se vinde in mai bine de 4 milioane de exemplare! In 2007, Nelly si Justin Timberlake colaboreaza cu Timbaland pe hit-ul acestuia, "Give It to Me", care devine cel de-al treilea single No. 1 al lui Nelly in SUA si cel de-al doilea in UK. In acelasi an, artista castiga premiul MTV pentru "Albumul anului" si lanseaza primul ei DVD, “Loose the Concert”.

Sambata, 1 martie, sunt puse in vanzare abonamentele de trei zile, la pretul de 240 lei.

Acestea sunt in numar limitat (5000 de abonamente) si vor fi putea fi achizitionate doar in pre-sale, de pe www.myticket.ro si din magazinele Diverta.

Primele nume confirmate pe agenda editiei din 2008 sunt Kaiser Chiefs si Roisin Murphy (Moloko).

Trupa brit-rock Kaiser Chiefs si Roisin Murphy, vocea Moloko, sunt primele nume ce si-au anuntat participarea la B`estfest 2008! Festivalul va avea loc in aer liber, in cadrul complexului Romexpo, in zilele de 4, 5 si 6 iulie.

”Botezata” dupa o echipa de fotbal din Africa de Sud, trupa Kaiser Chiefs s-a nascut in Leeds, UK, in 2003, si ii are in componenta pe Ricky Wilson (voce), Andrew ‘Whitey’ White (chitara), Simon Rix (bass), Nick ‘Peanut’ Baines (keyboards) si Nick Hodgson (baterie, voce). Albumul de debut, ”Employement” a fost lansat in martie 2005, fiind inspirat din sound-ul new-wave si punk-rock al anilor ’70.

Dupa ce in anii trecuti Kaiser Chiefs au fost invitati de toate festivalurile importante din Europa si SUA, vara aceasta trupa si-a trecut in agenda – alaturi de B’ESTFEST – festivalurile Hurricane si Southside din Germania, T In The Park, UK, Oxegen din Irlanda.

Cat despre fosta solista a trupei Moloko, Roisin Murphy si-a inceput cariera muzicala in 1994, alaturi de Mark Brydon, lansand un an mai tarziu albumul “Do You Like My Tight Sweater?”. Sound-ul, cu influente trip-hop, funk si electro, a impus rapid trupa pe scena dance underground. In 1998, Moloko a lansat cel de-al doilea material discografic, “I Am Not A Doctor”, care le va aduce si succesul international: single-ul “Sing It Back” devine una dintre cele mai ascultate piese ale anului urmator, fiind inclusa pe nu mai putin de 110 compilatii.

Dupa turneul de promovare al celui de-al patrulea album al trupei, “Statues”, cei doi pun capat colaborarii de aproape 10 ani, iar Roisin decide sa continue pe cont propriu. Primul album solo, “Ruby Blue”, promovat de single-urile "If We’re In Love" si "Sow into You", a fost lansat in iunie 2005. Piesa “Ruby Blue”, care a dat si titlul albumului a fost inclusa pe coloana sonora a serialului “Grey’s Anatomy”. Cel de-al doilea album al artistei, “Overpowered”, a aparut la sfarsitul anului 2007, la scurt timp dupa lansarea single-ului "Let Me Know", in colaborare cu Groove Armada.

Mai multe informatii despre line-up-ul festivalului, precum si despre preturile biletelor si data punerii acestora in vanzare vor fi anuntate in zilele urmatoare.