Nelson Mandela a fost spitalizat

De: Mia Nicolescu / 08.06.2013, 13:41
Nelson Mandela a fost spitalizat
Fostul președinte sud-african Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost internat cu o infecție pulmonară și se află într-o stare "îngrijorătoare, dar stabilă".

„În această (sâmbătă) dimineața, către ora (locală) 1.30 (2.30, ora României), starea sa de sănătate s-a deteriorat și a fost transferat la un spital din Pretoria. Starea sa este în continuare îngrijorătoare, dar stabilă”, a anunțat Cabinetul președintelui Jacob Zuma într-un comunicat.

Spitalizat în primăvară, Nelson Mandela, care va împlini 95 de ani în iulie, a apărut slăbit în ultimele imagini, la sfârșitul lui aprilie, când a fost vizitat de o serie de oficiali de rang înalt din țară.

În aceste imagini, bătrânul apare așezat pe un scaun, cu o pătură pe picioare, așezate pe un suport pentru picioare. Fața îi părea de ceară și nu exprima vreo emoție, iar vizitatorii glumeau în jurul său.

Sănătatea lui Nelson Mandela este în prezent un subiect de îngrijorare permnentă în Africa de Sud, unde toți știu că eroul luptei naționale nu este nemuritor.

Citește mai multe despre „Nelson Mandela a fost spitalizat din nou” pe Mediafax.ro!