Nemții deschid școli profesionale în România

De: Carmen Ulian / 10.04.2014, 13:30
Nemții deschid școli profesionale în România
Giganții germani Continental și Daimler, prin diviziile lor din industria automotive, s-au aliat pe piața locală în realizarea de programe pentru școli profesionale în România.

Giganții germani Continental și Daimler, prin diviziile lor din industria automotive, s-au aliat pe piața locală în realizarea de programe pentru școli profesionale, întrucât contribuția guvernelor din ultimii ani este aproape nulă în acest domeniu.

România a fost prinsă în situația în care nu „produce” suficientă forță de muncă specializată în domeniul industrial, în timp ce in­ves­titorii extind investițiile în unitățile de producție din România.

Star Transmission (divizia Daimler care produce cutii de viteze la Sebeș – n.red.) este interesată de o astfel de școală profesională în Sibiu și Alba. Spre exemplu, discuțiile pentru Școala Profesională Germană Kronstadt au început în 2011, iar activitatea a demarat în toamna anului 2012. De asemenea, Continental mai susține o școală în Carei și o alta în Timișoara, în timp ce școala din Brașov este susținută de Clubul Oamenilor de afaceri Germani„, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental Automotive România.

Pentru noua investiție de 300 mil. euro a Daimler la Sebeș, nemții vor pregăti cei 500 de noi angajați în Germania, ceea ce va atrage costuri suplimentare.