Nemtii nu stiu ce-i ospitalitatea

Apropo.ro / 15.02.2002, 09:15
Nemtii nu stiu ce-i ospitalitatea
La prima lor vizita în Germania, israelienii s-au vazut umiliti de tripla campioana mondiala, care le-a administrat 7 goluri Reprezentativa Israelului în premiera pe un stadion nemtesc. Dar ce premiera! Germania s-a dovedit o gazda extrem de nepoliticoasa, administrîndu-i oaspetelui sau o

La prima lor vizita în Germania, israelienii s-au vazut umiliti de tripla campioana mondiala, care le-a administrat 7 goluri

Reprezentativa Israelului în premiera pe un stadion nemtesc. Dar ce premiera! Germania s-a dovedit o gazda extrem de nepoliticoasa, administrîndu-i oaspetelui sau o caruta de goluri: 7-1. Cum s-a ajuns aici? Însasi desfasurarea partidei a fost destul de curioasa. Pe un teren muiat de ploaie, ce a trebuit sa fie uscat cu ajutorul unui elicopter pentru ca meciul sa poata avea loc, israelienii au fost aceia care s-au descurcat mai bine în prima parte.

Ba chiar au intrat la cabine cu avantaj pe tabela, în urma unui autogol al lui Oliver Kahn. „A fost primul meu joc în calitate de capitan. Trebuia sa înscriu si eu la premiera, nu?”, a glumit portarul lui Bayern la conferinta de presa.

Însa atmosfera în vestiarul german n-a fost la fel de destinsa în pauza. Selectionerul Rudi Voller a ridicat vocea, nemultumit de cele vazute pîna atunci, dar si dornic sa-si ia revansa în fata omologului sau de pe banca oaspetilor, Richard Moller Nielsen, cel care-i suflase titlul continental în 1992, pe cînd se afla la cîrma „nationalei” daneze.

Rezultatul? Klose et comp. au revenit pe gazon complet schimbati. Au luat partida atît de în serios, încît ai fi zis ca joaca o finala de campionat mondial. Spre deosebire de cei 25.000 de spectatori, care s-au comportat extrem de civilizat pe toata durata celor 90 de minute, ei au uitat ca pe stadionul din Kaiserslautern se derula un moment istoric în relatiile dintre cele doua tari, macinate multa vreme de amintirea atrocitatilor naziste din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Si nu s-au mai oprit decît atunci cînd tabela a aratat 7-1.

PRECEDENT

Ajax e patita

Israelienii s-au convins miercuri seara ca nu este de joaca atunci cînd ai în fata echipe germane. De altfel ei nu sînt singurii patiti, Ajax traind o experienta asemanatoare în 1978. „Lancierii” au invitat-o la vremea respectiva pe Bayern la Amsterdam, „amical” prin care s-a dorit marcarea retragerii din activitate a celebrului international olandez Johan Cruyff.

Însa odata intrati pe teren, bavarezii au ignorat complet semnificatia momentului si le-au administrat gazdelor un 8-0 la amintirea caruia sarbatoritul de atunci se încrunta si astazi.

Sursa: www.prosport.ro