Nemtii sunt socati de infrangere

Apropo.ro / 29.04.2004, 08:35
Nemtii sunt socati de infrangere
Atacantul reprezentativei de fotbal a Germaniei, Fredi Bobic, a declarat, miercuri, dupa partida amicala România-Germania, încheiata cu scorul de 5-1, ca nu a mai înregistrat o astfel de înfrîngere în întreaga lui cariera și a apreciat ca echipa sa "și-a șifonat" imaginea dupa

Atacantul reprezentativei de fotbal a Germaniei, Fredi Bobic, a declarat, miercuri, dupa partida amicala România-Germania, încheiata cu scorul de 5-1, ca nu a mai înregistrat o astfel de înfrîngere în întreaga lui cariera și a apreciat ca echipa sa „și-a șifonat” imaginea dupa acest meci.

„Așa ceva nu mi s-a întîmplat în întreaga cariera. Sa primești patru goluri în prima repriza… Este incredibil modul în care am primit golurile. Au fost cadouri, aproape autogoluri. Nu l-am ajutat deloc pe Kahn. Curios ca și noi am fi putut marca 2-3 goluri în prima repriza. Într-un astfel de meci, este greu sa marchezi unul-doua goluri ca sa liniștești jocul. Cele doua goluri primite unul dupa altul, ne-au facut KO”, a spus Bobic.

Jucatorul german a adaugat ca Germaniei îi este greu sa se întoarca acasa dupa un astfel de rezultat. „Dar, sîntem o echipa, cîștigam împreuna și pierdem împreuna. Trebuie sa ridicam capul și sa lasam criticile în urma noastra. Slava Domnului ca nu a fost un meci oficial, pe puncte. Dar ne-am cam șifonat imaginea dupa aceasta evoluție. Nu i-am subestimat pe români”, a spus Bobic.

La rîndul sau, portarul Oliver Kahn a declarat ca este o rușine ce s-a întîmplat. „Nu avem nici o scuza dupa un astfel de meci. Nu-mi pot gasi cuvintele. Ne-am lasat uciși…”, a afirmat Kahn, care a fost schimbat la pauza cu Timo Hildebrand.

Jucatorul Dietmar Hamann a declarat ca echipa naționala a Germaniei nu va mai putea merge încrezatoare la Campionatul European din aceasta vara, dupa meciul cu România. „Ca naționala a Germaniei nu aveam voie sa mergem în România și sa pierdem cu 1-5. Voiam sa mergem încrezatori la Euro, dar dupa meciul de astazi nu se mai poate”, a spus Hamann.

Mijlocașul Carsten Ramelow a afirmat ca rezultatul înregistrat în fața României nu reflecta valoarea naționalei Germaniei. „Am jucat pe poziții pe care nu eram obișnuiți și ar fi trebuit sa ne acoperim unul pe altul, ceea ce nu s-a întîmplat. Am jucat catastrofal în prima repriza. Dupa reluarea jocului, a fost mai bine, dar în ansamblu am jucat foarte prost. Rezultatul nu mai poate fi schimbat, dar toata lumea știe ca nu aceasta este valoarea nostra”, a spus Ramelow.

Atacantul Jens Nowotny, care nu a jucat în partida amicala, din cauza unei accidentari suferite la antrenamentul de miercuri dimineața, a declarat ca Germania își va reveni pîna la Euro-2004. „Este o înfrîngere amara. Îmi pare rau ca nu am jucat din cauza accidentarii. Ne vom reveni pîna la Euro”, a afirmat jucatorul german.

„Este o înfrîngere foarte grea. Întreaga echipa a greșit. Fiecare jucator ar trebui sa-și analizeze greșelile facute”, a spus jucatorul Arne Freidrich.

Mediafax