Nemtii vor victoria

Apropo.ro / 28.04.2004, 09:59
Nemtii vor victoria
Selecționerul Rudi Voller a declarat, marți, la antrenamentul oficial al naționalei Germaniei, desfașurat pe stadionul "Giulești", ca România și Germania sînt echipe la fel de puternice și ca își dorește sa cîștige meciul amical de miercuri.

Selecționerul Rudi Voller a declarat, marți, la antrenamentul oficial al naționalei Germaniei, desfașurat pe stadionul „Giulești”, ca România și Germania sînt echipe la fel de puternice și ca își dorește sa cîștige meciul amical de miercuri.

„Va fi un meci dificil, în care, din punctul meu de vedere, rezultatul nu este pe primul plan. Vrem totuși sa cîștigam, pentru a avea un moral bun înainte de Euro-2004. Vom încerca sa convingem prin jocul prestat, așa cum am facut și pîna acum. Sînt bucuros ca vom întîlni România, o echipa la fel de puternica ca și noi, pe care o respectam foarte mult. Iordanescu este un antrenor cu multa experiența și sînt convins ca și-a pregatit foarte bine jucatorii pentru confruntarea cu noi, astfel încît sa ne puna probleme. Vom juca probabil cu doua vîrfuri, ca de obicei”, a precizat selecționerul Germaniei.

Rudi Voller considera ca reprezentativa României a ratat calificarea la Euro-2004 „pe ultima suta de metri”. „Daca privim ce s-a întîmplat cu echipa României în preliminariile Campionatului European, vedem ca a ratat calificarea pe ultima suta de metri. Practic, a fost cu un picior în Portugalia și este o echipa foarte puternica. Sînt sigur ca vom fi solicitați de echipa României, care ne va pune probleme, și ne va fi greu sa cîștigam. În preliminariile Cupei Mondiale din 2006, România va evolua într-o grupa puternica, așa încît cred ca mîine va încerca sa joace cît mai bine”, a menționat tehnicianul german.

Selecționerul Germaniei a adaugat ca în meciul de miercuri va experimenta mai multe așezari în teren ale jucatorilor, pentru a realiza o dinamica a echipei. „Mîine voi încerca sa fac unele experimente în privința așezarii jucatorilor pe teren, unii dintre ei urmînd sa evolueze pe poziții cu care nu sînt obișnuiți. Voi face acest lucru pentru o dinamica a echipei naționale”, a spus Voller.

Selecționerul german și-a exprimat mulțumirea ca cei doi portari ei naționalei, Oliver Kahn și Jens Lehmann, s-au împacat. „Îmi pare bine ca Lehmann și Kahn s-au împacat și discuția pe care am avut-o cu ei cred ca a fost în interesul echipei. Ar fi trebuit sa vorbeasca înainte sa izbucneasca acel conflict. Așa ar fi fost normal. Discuția pe care am avut-o cu ei a fost benefica, astfel încît acum pot sa lucreze împreuna.

În luna februarie, dupa meciul amical Croația – Germania, scor 2-1, portarul Lehmann a declarat ca el ar merita sa fie titularizat în detrimentul lui Kahn, ca urmare a evoluțiilor sale constante. Lehmann a criticat, de asemenea, stilul de viața al coechipierului sau, cerîndu-și ulterior scuze pentru declarațiile facute.

Voller a menționat ca Oliver Kahn dorește sa joace o repriza în amicalul cu România, chiar daca nu este complet refacut. „Probabil ca așa se va întîmpla, pentru ca meciul nu este unul foarte dificil, nu este un meci de calificare, ci doar unul amical”, a afirmat Voller.

La antrenamentul care a durat aproximativ o ora și 20 de minute au participat toți cei 18 jucatori din lotul Germaniei. Aceștia nu au vorbit cu reprezentanții presei și au imediat parasit stadionul.

Portarul Jens Lehmann a parasit antrenamentul cu 15 minute mai devreme.

În timp ce jucatorii germani se aflau la centrul terenului pentru începerea antrenamentului, președintele FC Rapid, Ioan Becali, a jonglat cu mingea la poarta dinspre teatrul Giulești, repetînd exercițiul și în timpul ședinței de pregatire. Ioan Becali i-a centrat, de la marginea terenului, portarului german Oliver Kahn.

La antrenamentul efectuat de reprezentativa Germaniei a mai asistat, din tribuna, administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu.

Mediafax