Nepoata lui Santana concurează Luminiţa Anghel la Eurovision

De: Mioara Tronaru / 16.02.2013, 06:00
Nepoata lui Santana concurează Luminiţa Anghel la Eurovision
32 de melodii s-au calificat pentru Selecţia Naţională Eurovision 2013.

Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege, pe parcursul a două semifinale (23 şi 24 februarie), melodiile care vor concura apoi în finala de pe 9 martie. Toate cele trei spectacole – semifinalele şi finala vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.


„Deşi iniţial am anunţat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecţie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate şi vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision începând de luni, 18 februarie.”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, imediat după încheierea preselecţiilor.

Nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana -, Robert Turcescu şi trupa, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Văduva, Andrei Leonte se numără printre cei pe care îi vom vedea pe scena concursului Eurovision 2013.

Printre cei care s-au înscris în concursul Eurovision, care au participat la preselecţii, dar nu s-au calificat, se numără: Raluca Ocneanu, Irina Tănase (fostă concurentă la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză, Tiptil, Andreea Lazăr.
Lora a anunţat organizatorii că nu poate fi prezentă la audiţiile live din cauza unei probleme de sănătate, renunţând astfel la participarea la concursul Eurovision. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Tavi Colen. Cu toate că Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o susţine pe iubita lui la audiţiile pentru Eurovision, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazăr, care nu s-a calificat.

Selecţia naţională Eurovision va fi prezentată anul acesta de varianta românească a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Bănică şi Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA şi vor prezenta spectacolele din 23 şi 24 februarie (semifinalele), precum şi finala din 9 martie a concursului Eurovision.

Regulamentul concursului şi informaţii suplimentare pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision