Nereguli financiare la PMB

Apropo.ro / 16.05.2008, 14:05
Nereguli financiare la PMB
Curtea de Conturi a sesizat Tribunalul Bucuresti in legatura cu nereguli constate la Primaria Municipiului Bucuresti.

In urma unui control efectuat la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) in perioada 15 februarie – 15 aprilie, Curtea de Conturi a dispus sesizarea Tribunalului Municipiului Bucuresti pentru stabilirea raspunderii civile delictuale si pentru obligarea la plata a municipalitatii a unor sume considerate ca fiind prejudiciu adus bugetului municipalitatii.

Prejudiciul consta in achizitionarea unui teren fara respectarea prevederilor HCGMB 295/2006, rezultand o diferenta de pret platita nejustificat de 4.478.328,45 lei, plăți nejustificate pentru lucrări la drumuri, un prejudiciu adus bugetului asigurărilor sociale și plata cu întârziere a unei sume la buget.

Municipalitatea precizeaza ca incheierea raportului Curtii de Conturi nu reprezinta "o sentinta la adresa Primariei Municipiului Bucuresti". Autoritatile municipale considera ca nicio plata nu a fost facuta in mod nejustificat sau nelegal, "asa cum apreciaza echipa de control a Curtii de Conturi", si ca obiectiunile sale vor fi prezentate si instantelor civile, singurele competente sa stabileasca raspunderea civila a PMB si a angajatilor acesteia.

Citeste la Mediafax despre sesizarea Curtii de Conturi.