Netflix anunţă 6 noi animaţii. Descoperă poveştile captivante!

De: Alexandra Necsoiu / 07.11.2018, 12:31
Netflix anunţă 6 noi animaţii. Descoperă poveştile captivante!
Poveşti care reflectă perspective şi culturi diferite într-o varietate de stiluri de animaţie concepute pentru a răspunde gusturilor fiecărui membru al familiei

Aproximativ 60% dintre membrii Netflix la nivel mondial se bucură de conţinut pentru copii şi familie în fiecare lună, iar Netflix anunţă astăzi un număr mare de programe animate – atât filme de lung metraj, cât şi seriale originale – pentru a le oferi copiilor şi familiilor din toată lumea mai mult din conţinutul pe care îl iubesc.

Cele şase proiecte noi, alături de titlurile anunţate anterior de Netflix, creează o parte relevantă de conţinut care include mai multe tipuri de animaţie – incluzând CG (The Willoughbys de la Kris Pearn), 2D (My Father’s Dragon de la Nora Twomey) şi stop-motion (Pinocchio de la Guillermo del Toro). Producţiile sunt concepute pentru a răspunde preferinţelor fiecărui membru al familiei – de la preşcolari (Mighty Little Bheem creat de Rajiv Chilaka), copii (Kid Cosmic creat de Craig McCracken), până la părinţi şi copii împreună (Maya and the Three de la Jorge Gutierrez) – pentru ca familiile de pretutindeni să găsească ceva care să li se potrivească.

„Ştim că nu există un singur tip de familie. Aşa că aducem alături de noi mai multe tipuri de creatori de conţinut care pot spune poveşti unice şi diverse care rezonează cu fiecare familie Netflix,” spune Melissa Cobb, Vice President of Kids and Family at Netflix. „Cu un număr foarte mare de filme de lung metraj şi seriale animate originale, ne dorim să le oferim familiilor mai multe momente în care să împartă râsetele, minunea şi conexiunea care vin dintr-o poveste extraordinară.”

Noile titluri anunţate astăzi sunt:                                                                                                                                              

MAYA AND THE THREE (2021) este o serie animate limitată creată, scrisă şi regizată de Jorge Gutierrez (The Book of Life, El Tigre). Povestea se desfăşoară într-o lume mitică Mesoamericană, unde o prinţesă porneşte într-o aventură pentru a recruta trei luptători legendari care să o ajute să salveze lumea de zei. Silvia Olivas (Elena of Avalor) este co-scriitor şi co-producător executiv, iar Jeff Ranjo (Moana) este head of story.

MY FATHER’S DRAGON (2021) este un film animat de lung metraj în 2D de la regizorul Nora Twomey (The Secret of Kells, The Breadwinner) şi scris de Meg LeFauve (Inside Out, The Good Dinosaur), cu o poveste creată de Meg LeFauve şi John Morgan, care au şi rol de producători executivi. Bonnie Curtis şi Julie Lynn de la Mockingbird Pictures produc alături de Paul Young de la Cartoon Saloon (The Secret of Kells, The Breadwinner) şi Tomm Moore. Bazat pe romanul pentru copii My Father’s Dragon, scris de Ruth Stiles Gannett, filmul spune povestea micului fugar Elmer Elevator, care porneşte în căutarea unui dragon captiv pe Wild Island şi are parte de mai multe aventuri decât ar fi crezut. Alan Moloney şi Ruth Coady de la Parallel Films vor avea rolul de producători executivi alături de Gerry Shirren.

GO! GO! CORY CARSON (2019) este o serie animată pentru preşcolari de la Kuku Studios în Berkeley, cu producătorii executivi Alex Woo (Wall•e, Ratatouille), Stanley Moore (Finding Dory, Monster’s University) şi Tone Thyne (Wonder Pets!, The Adventures of Napkin Man!). Inspirat de gama de jucării Go! Go! Smart Wheels de la VTech Electronics, Go! Go! Cory Carson urmăreşte aventurile maşinii copil Cory Carson pe drumurile copilăriei din Bumperton Hills.

KID COSMIC (2020) este o serie animată aflată în producţie de la Craig McCracken (The Powerpuff Girls, Fosters Home for Imaginary Friends). Este un serial despre un băieţel care visează să devină erou şi care găseşte pietre cosmice care au puterea să îi facă visurile să pară realitate. Din păcate, realitatea şi fantezia sunt două lucruri complet diferite, iar această provocare se transformă în cea mai mare bătălie pe care trebuie să o ducă. Copilul poate să fie un om bun, dar nu se pricepe la asta.             

TRASH TRUCK (2020) este o serie animată aflată în producţie şi creată de Max Keane (Dear Basketball). Hank este un băieţel de 6 ani uşor sălbatic, care se joacă în noroi, are o imaginaţie bogată şi un mare prieten bun… o maşină de gunoi gălăgioasă şi uriaşă. De la a învăţa să zboare până la a merge la dentist, nicio aventură nu este prea mică sau prea mare pentru aceşti doi buni prieteni. Glen Keane (The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast) şi Gennie Rim (Dear Basketball) sunt producători executivi alături de Max Keane.

THE WILLOUGHBYS (2020) este un film animat stilizat în CG aflat în prezent în producţie la BRON Animation în Vancouver, de la creatorul/regizorul Kris Pearn (Cloudy With A Chance of Meatballs 2). Atunci când cei patru copii Willoughby sunt abandonaţi de părinţii lor egoişti, ei trebuie să înveţe cum să adapteze valorile de modă veche în lumea contemporană pentru a crea o familie nouă şi modernă. Bazată pe cartea scrisă de Lois Lowry, autor premiat cu Newbery Award. Din distribuţie fac parte Ricky Gervais, Maya Rudolph, Will Forte, Martin Short, Alessia Cara şi Jane Krakowski.

Alte titluri animate Netflix care au fost anunţate anterior sunt:

JACOB AND THE SEA BEAST (2022) este un film de animaţie CG scris şi regizat de Chris Williams, câştigător al premiului Oscar (Moana, Cei 6 super eroi, Bolt). Jacob and the Sea Beast spune povestea epică a unui marinar fermecător care navighează în apele necunoscute şi descoperă într-un monstru maritim un aliat neaşteptat.

KLAUS (Vacanţa 2019) este un film de animaţie 2D al scriitorului/regizorului Sergio Pablos, co-creator al filmului Sunt un mic ticălos (Despicable Me). Când un tânăr poştaş egoist este repartizat într-un oraş scandinav aflat la mare la distanţă, prietenia neaşteptată dintre el şi un producător de jucării îl coduce la povestea de origine a lui Moş Crăciun. Această poveste atemporală este reprezentată printr-o combinaţie unică de animaţie clasică trasată manual şi tehnologie digitală de ultimă oră. Filmul dispune de iluminare şi textură volumetrică folosită de obicei în filmele animate CG. Din distribuţie fac parte Jason Schwartzman, Rashida Jones, JK Simmons şi Joan Cusack. Scris de Pablos, Zach Lewis şi Jim Mahoney, scenariul se bazează pe o poveste originală a lui Pablos. Matthew Teevan, Gustavo Ferrada şi Marisa Roman sunt producători, iar Jinko Gotoh (filmul LEGO 2: Partea a doua, Micul Prinţ) este producător executiv. Filmul este produs în Madrid, Spania în SPA Studios, care aparţine lui Sergio Pablos, cu Atresmedia Cine, iar Toon Boom este partener tehnologic.

MIGHTY LITTLE BHEEM (2019) este o serie de animaţie destinată preşcolarilor, produsă în India de către regizorul Rajiv Chilaka (Chhota Bheem). Mighty Little Bheem va fi prima serie preşcolară a faimoasei francize Bheem. Este o comedie de aventură non-verbală, în care eroul ultra puternic, curajos şi inteligent, Micuţul Puternic Bheem călătoreşte prin oraşul său natal cu ochii în patru după aventuri, adesea în căutare de ladoos (desertul său preferat).

MOTOWN MAGIC (20 noiembrie 2018) este un serial animat de familie creat de Josh Wakely (Beat Bugs) care reuneşte 52 de versiuni recent înregistrate ale hiturilor clasice Motown de la muzicieni precum The Jackson 5, The Temptations, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes şi Smokey Robinson, care este şi regizor muzical executiv. Protagonistul seriei este Ben, un băiat de 8 ani, cu o inimă mare şi o imaginaţie uimitoare, care foloseşte o pensulă magică pentru a aduce la viaţă arta stradală din Motown.                                                                                                                  

OVER THE MOON (2020) este o aventură muzicală CG despre o fată care construieşte o navă spaţială pentru a călători pe Lună, cu scopul de a-i dovedi tatălui ei că legendara Zeiţă a Lunii există. Când ajunge în „cealaltă parte”, descoperă în mod neaşteptat o lume capricioasă, plină de creaturi fantastice – unele care o ameninţă, iar altele care o ajută în cele din urmă să îşi găsească drumul spre casă. Filmul este regizat de Glen Keane (Mica Sirenă, Aladdin, Frumoasa şi Bestia), scris de Audrey Wells (Sub soarele Toscanei, George, trăsnitul junglei), produs de Gennie Rim (Dear Basketball), şi avându-l ca producător executiv pe Janet Yang (Joy Luck Club). Cântecele sunt scrise de Christopher Curtis, Marjorie Duffield şi Helen Park. Co-produs alături de Pearl Studio.

PINOCCHIO (2021) este debutul regizoral în filmul de animaţie al regizorului premiat cu Oscar, Guillermo del Toro (The Shape of Water). Pinocchio este proiectul de care a fost pasionat toată viaţa, pe care tot el îl va scrie şi îl va produce sub forma unui musical în tehnica stop-motion. Del Toro a ales Italia anilor 1930 pentru a relata povestea clasică a lui Pinocchio. Pinocchio este o producţie Guillermo Del Toro, The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) şi ShadowMachine (Bojack Horseman, The Shivering Truth), care vor găzdui producţia animaţiei stop-motion. Alături de Del Toro, vor fi şi producătorii Lisa Henson, Alex Bulkley de la ShadowMachine, Corey Campodonico şi Gary Ungar de la Exile Entertainment. Blanca Lista este co-producător.  În plus, alături de Del Toro, Patrick McHale (Over The Garden Wall, Adventure Time) va lucra la scenariu, Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) va fi co-regizor, iar Guy Davis va fi co-producător de design şi se va inspira de design-ul original al lui Gris Grimly pentru personajul Pinocchio. Marionetele din film vor fi create de Mackinnon şi Saunders (Corpse Bride).

WENDELL & WILD (2021) este un film de animaţie al scriitorul / regizorul Henry Selick (Nightmare Before Christmas, Coraline) şi al scriitorului Jordan Peele (Key & Peele, Get Out) realizat de Monkeypaw Productions. Doi fraţi demoni (dublaţi de Keegan Michael Key şi Jordan Peele) evadează din lumea interlopă şi se trezesc într-un oraş de unde trebuie să scape de un demon adolescent, Kat, care încearcă să îi distrugă. Peele este producător prin intermediul companiei sale Monkeypaw împreună cu Selick şi Ellen Goldsmith-Vein de la Gotham Group. Sarah Serata va fi co-producător. Producătorii executivi sunt Win Rosenfeld pentru Monkeypaw, Peter Principato şi Joel Zadak pentru Principato-Young, Lindsay Williams şi Eddie Gamarra pentru The Gotham Group. Artistul argentinian Pablo Lobato va crea personajele.