NETFLIX: coduri și setări secrete

De: Andra Voiculescu / 30.01.2021, 18:07
NETFLIX: coduri și setări secrete

Netflix este un serviciu de streaming cu aproape 200 de milioane de abonați în care putem vedea cele mai recente filme și seriale sau putem revedea unele mai vechi. Insă pentru adevărații pasionați de Netflix, serviciul este ca un set de lego pe care îl poți creea, recreea și îmbunătăți continuu.

Cum ne putem optimiza experiența Netflix? Cu cele mai recente caracteristici, uneori ascunse, pe care le vei găsi mai jos și care nu ar trebui să necesite prea multe cunoștințe tehnice.

Folosește codurile secrete pentru a găsi exact ceea ce cauți

Categoriile Netflix „Acțiune” sau „Romance”, includ foarte multe filme, motiv pentru care ne-am obișnuit să ne sortăm propriile categorii: avem cele mai bune thrillere, cele mai bune documentare, cele mai bune filme de groază, și multe altele. Dar dacă dorești să obții și mai multe informații, consultă What’s on Netflix. Are o veritabilă enciclopedie de peste 20.000 de sub-genuri interesante. Acestea oferă chiar și coduri de identificare care pot fi adăugate la sfârșitul adresei URL Netflix, trimitându-te direct la filemele din categoria căutată sau chiar la filmele dintr-o țară.

Codurile secrete de mai jos pot fi folosite pe Netflix pentru a accesa colecții de filme și seriale, grupate în funcție de anumite criterii. Producțiile Netflix, de cele mai multe ori, nu sunt evidențiate, recomandate pe platformă, algoritmii pe care serviciul îi folosește par a fi vinovați de conținutul ținut la ,,secret”.

Cum pot fi folosite: în primul rând, trebuie să fii client Netflix. Apoi, trebuie să introduci codul în url-ul Netflix (spre exemplu: www.netflix.com/browse/genre/77232). Atenție, funcționează doar în browserul web.

Iată o parte dintre aceste coduri secrete:

Acțiune și Aventură (1365), Clasice (46576), Comedii de acțiune (43040), Thrillers (43048), Aventură (7442), Westerns (7700), Spionaj (10702), Arte marțiale (8985), Acțiune militară (2125), Animații (7424), Comedii (9302), Drame (452), Cele mai apreciate (3063), SF (2729), Horror (10695), Fantezie (11146), Seriale (6721).

Există și coduri pentru recomandări în funcție de vârstă: Filme pentru copii și familie (783), Recomandate pentru 0-2 ani (6796), Recomandate pentru 2-4 ani (6218), Recomandate pentru 5-7 ani (5455), Recomandate pentru 8-10 ani (561), Recomandate pentru 11-12 ani (6962), Educaționale (10659), Disney (67673), Bazate pe cărți de povești (10056), Pentru familie (51056).

Codurile pentru țara din care provine filmul sunt: Asiatice (77232), Filme non americane (7462), Africane (3761), Australiene(5230), Belgiene (262), Coreene (5685), Latino (1613), Orientul Mijlociu (5875), Noua Zeelană (63782), Rusești (11567), Scandinave (9292), Spaniole (58741), Grecesti (61115), Germane (58886), Franțuzești (58807), Din Europa de Est (5254) – aici se pot găsi și filmele românești, Irlandeze (58750), Japoneze (10398), ltaliene (8221), Indiene (10463), Chinezești (3960), Englezești (10757).

Alte coduri: Film Noir (7687), Epopee (52858), Western clasic (47465), Politice (2700), Sports (5286), Stand-up Comedy (11559), Cult Movies (7627), Documentare (6839), Biografii (3652), Istorice (5349), Muzică și concerte (90361), Călătorii și aventură (1159), Religioase (10005)

Știință și natură (2595), Bazate pe viața reală (3653), Gay & Lesbian (500), Independente (384), Credință și spiritualitate (26835), Vampiri (75804), Zombie (75405), Experimentale (11079), Muzică (1701), Jazz & Easy Listening (10271), Musicaluri (13335), Excentrice (36103) și multe altele.

Elimină titlurile din istoricul vizionărilor

Poate că nu vrei ca ceilalți să știe că te-a prins un serial fără ei sau ai prefera ca decizia ta de a viziona un film să nu interfereze cu recomandările ulterioare oferite de algoritmul Netflix. Nu îți face griji – poți șterge selectiv istoricul. Accesează această pagină (accesând contul tău.> Meniul derulant al profilului tău> Vizualizarea activității), unde vei vedea tot ce ai urmărit în ordine cronologică și vei putea elimina toate acțiunile tale.

Adaugă evaluări IMDb și alte caracteristici utilizând extensiile Chrome

Dacă dorești să îți îmbunătățești vizionarea îți recomandăm să verifici câteva dintre funcțiile speciale disponibile ca extensii Chrome. Evaluările IMDb pe Netflix sunt un bun exemplu de extensie simplă, directă, care face exact ceea ce promite: adaugă evaluări IMDb pentru emisiuni și filme într-o fereastră pop-up din colțul din dreapta al unei miniaturi atunci când treci cu mouse-ul peste un titlu. Este acel punct de date suplimentar care te poate ajuta ușurându-ți alegerea de vizionare.

Există nenumărate alte extensii Chrome care promit să își „transforme” experiența. Reține că extensiile Chrome vor funcționa numai pentru vizualizarea bazată pe browser, deci dacă vizionezi prin intermediul unui dispozitiv de streaming conectat la televizor, acestea nu te vor ajuta.

Descarcă filme și emisiuni pentru a le viziona când ești offline

Unul dintre cele mai mari obstacole de streaming este necesitatea unei conexiuni la internet de înaltă calitate. În 2016, Netflix a schimbat totul prin lansarea abilității de a descărca filme și emisiuni TV selectate. Va trebui să accesezi aplicația mobilă și să iei în considerare faptul că descărcarea necesită timp și spațiu de stocare.

Lasă Netflix să decidă ce urmărești

În loc să derulezi ore în șir pentru a găsi ceva nou de vizionat permite Netflix să te ajute să alegi ceva cu funcția Shuffle. Redarea aleatorie este exact cum sună, Netflix își folosește algoritmul pentru a reda instantaneu ceva care te poate interesa pe baza istoricului de vizionare și a listei de vizionare. Pentru cei nehotărâți (și cei de încredere), este mai bună decât navigarea.

Pune capăt buffering-ului

Timpul de buffering este flagelul streamerilor de pretutindeni. Există câteva soluții dacă urmărești pe un computer: în timp ce redă un titlu, ține apăsat Ctrl + Shift + Opt / Alt + S pentru a deschide un meniu „ascuns” cu remedii pentru buffering și alte opțiuni de streaming. Dacă nu ești interesat de acestea te poți asigura doar că setările și internetul tău sunt optimizate pentru un streaming cât mai bun posibil.

Urmărește Netflix în afara orelor de vârf pentru o calitate video mai bună

Un alt mod de a-ți îmbunătăți calitatea videoclipului este transmiterea în timpul orelor mai puțin aglomerate (cum ar fi dimineața devreme, noaptea târziu etc.), potrivit unui raport Digital Trends. În timpul studiului, s-a descoperit că atât calitatea cât și viteza videoclipurilor s-au îmbunătățit semnificativ în timpul orelor în care mai puțini oameni erau conectați și vizionau.

Deconectează-i pe cei care te deranjează

Dacă sunt mai mulți utilizatori de pe același cont Netflix gustul și obiceiurile celorlați de vizualizare ar putea fi înșelătoare pentru algoritmul tău. Dacă dorești, poți șterge totul dintr-o dată, accesând Contul meu> Deconectează-te de pe toate dispozitivele.

Vizionează fără să judeci

Există ceva ușor pasiv-agresiv la acel „Mai privești?” mesaj care apare în timpul unei vizionări de mai multe ore. Extensia Chrome Never Ending Netflix împiedică acest lucru să apară în mijlocul unui maraton de opt ore, permițându-ți să ajungi la capătul unui sezon într-o singură vizionare. ?

Asigură-te că optimizezi pentru HD sau Ultra HD

Dacă contul Netflix include și streaming HD sau Ultra HD, dar nici măcar nu l-ai folosit înseamnă că ai neglijat să-ăi verifici setările de streaming. Trebuie doar să accesezi Netflix.com/HdToggle pentru a te asigura că ești întotdeauna configurat pentru vizionarea HD selectând „High”. AVERTISMENT: Dacă ai un obicei prost să scoți Netflix în afara zonelor Wi-Fi, acest lucru îți va afecta serios planul de date (videoclipurile HD consumă 3-7 GB de date pe oră). Dacă urmărești pe telefon fără un plan de date nelimitat, alege „Low”.

Dezactivează dublarea la emisiuni și filme în limbă străină

Pe măsură ce Netflix a introdus în biblioteca sa din ce în ce mai mare titluri în limbi străine, dublarea a devenit mai mult o problemă. Dacă te așezi să urmărești anumite filme vei primi în mod implicit versiunea dublată. Pornește subtitrările făcând click pe butonul audio și subtitrări din colțul din dreapta jos, selectează sunetul în limba „originală” și alege subtitrările în limba preferată.

Personalizează subtitrările

Poți ajusta subtitrările implicite Netflix pentru a schimba culoarea, dimensiunea, fontul și multe altele – în funcție de preferințe și de ceea ce se potrivește cu titlul pe care îl vizionezi. Tot ce trebuie să faci este să accezi Contul dvs.> Profilul dvs.> Aspectul subtitrării.

Cunoaște toate comenzile rapide pentru computer

Aceste cinci comenzi rapide de la tastatură vor face vizualizarea pe laptop mai eficientă:

– F îți va oferi ecran complet; Esc te va scoate din el.

– PgDn pentru Pauză; PgUp pentru Play.

– Bara de spațiu va fi, de asemenea, întreruptă și redată.

– Shift + Săgeată dreapta va avansa rapid; Shift + Săgeată stânga va derula înapoi.

– M ar trebui să comute pe butonul Mute, în funcție de computer.

Răsucește ecranul, astfel încât să nu te doară gâtul urmărind în pat

„Gâtul streamerului” poate fi periculos pentru persoanele care se înghesuie în pat cu computerele lor. Netflix Flip este o extensie Chrome care întoarce imaginea cu 90 de grade, astfel încât nu trebuie să îți aranjezi perna într-un mod ciudat sau să folosești mâna pentru a-ți ridica capul.

Folosește profiluri pentru a-ți administra recomandările

Netflix prezintă peste 100 de pictograme de profil, care le permit utilizatorilor să le ofere profilurilor lor o mustață amuzantă sau să le facă să arate ca un personaj din Strangers Thing. Poți, de exemplu, folosi un profil pentru filmele de groază și altul pentru documentare.

Nu rata funcțiile speciale pentru serialele tale preferate

Există modalități de a accesa caracteristici din culise, trailere și alte materiale auxiliare despre unele dintre serialele tale preferate. Fă click pe opțiunea „Trailere și multe altele” și vei găsi interviuri și recapitulări la serial sau filme.

Transformă-ți emisiunile și filmele în audiobooks

Dacă dorești să urmărești fără să privești și ești interesat doar de audio poți apăsa pictograma subtitrări din bara de utilități, trece la fila audio și selectează „Descriere audio”. Acest lucru va face ca un narator să descrie acțiunea care se întâmplă pe ecran și veți putea să efectuezi mai multe sarcini fără a pierde emisiunea sau filmul preferat. Nu toate titlurile oferă această caracteristică, dar poți vizualiza o listă a celor care o fac aici.

Vezi gratuit filme Netflix

Cu colecția Watch Free, Netflix oferă câteva titluri originale care pot fi redate în totalitate fără cont. Nici măcar nu trebuie să te înregistrezi: pur și simplu accesezi pagina Watch Free de pe desktop sau Android și selectezi orice film sau serie doriți să verifici. Ofertele se schimbă și ele din când în când. Pentru serial, de obicei, doar primul episod din serie este disponibil, deoarece planul este menit să te conecteze la originalele streamerului.

Photo by Sebastiaan Stam from Pexels