Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani

De: Andra Voiculescu / 20.11.2020, 13:47
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani

„Africa are o mulţime de poveşti nespuse”, spune Dorothy Ghettuba, cea care conduce seria filmelor originale africane de la Netflix.

Gigantul global de streaming Netflix va colabora cu Realness Institute pentru a crea un laborator de dezvoltare a conţinutului episodic pentru scriitorii din Africa de Sud, Kenya şi Nigeria.

Organizaţia non-profit din Africa de Sud, care se concentrează pe sprijinirea dezvoltării conţinutului african şi a creatorilor săi, a declarat că se vor deschide înscrierile pentru laborator la sfârşitul lunii noiembrie. „Oportunitatea va fi deschisă scriitorilor din Africa de Sud, Kenya şi Nigeria, cu experienţă cinematografică şi TV în orice gen (fictiv sau factual) sau limbă”, a spus aceasta.

Şase scriitori vor fi selectaţi dintre cei înscrişi pentru a lucra la proiecte care vor fi dezvoltate şi comandate de Netflix. Scriitorilor selectaţi li se va plăti o bursă de 2.000 de dolari pe lună şi „se aşteaptă ca aceştia să fie disponibili cu normă întreagă pentru o perioadă de trei luni, din iunie până în septembrie 2021”, a spus organizaţia non-profit.

„Credem cu tărie că Africa are o multitudine de poveşti nespuse”, a spus Dorothy Ghettuba, şefa originalelor africane ale Netflix. „Pe măsură ce creştem lista noastră de originale din Africa, parteneriatele cu organizaţii precum Realness ne vor ajuta să ne atingem obiectivul de a investi în scriitori care vor aduce diverse genuri de poveşti autentice, locale, care vor asigura că membrii publicului nostru îşi vor vedea viaţa reflectată pe ecran.”

„Acesta este un pas în plus către misiunea Institutului de a împuternici povestitorii de pe continent şi din diaspora şi de a împinge industria audio-vizuală africană înainte”, a mai spus aceasta.

„Ne-am distrat modelând programul împreună cu echipa Netflix”, a declarat cofondatorul şi directorul creativ al Realness Institute, Elias Ribeiro. „Cu toţii împărtăşim dragostea pentru povestiri, iar abordarea centrată pe scriitor a Netflix este în linie cu ethosul nostru”.

 

Background photo created by rawpixel.com – www.freepik.com