Nevastă răbdătoare

De: Marian Andrei / 25.07.2013, 15:34
Nevastă răbdătoare
O reporteriță merge să ia interviu unor bătrânei care erau căsătoriți de 80 de ani.

– Cum de ați rezistat împreună atâta timp și vă mai și mândriți cu o căsnicie fericită?

– Cu răbdare, respect, iubire…

– Bine, dar nu v-ați înșelat niciodată?

– Draga mea, spune bătrânul, hai să îți spun o poveste: ne-am căsătorit și, pentru luna de miere, am plecat în drumeție pe munte. Am închiriat doi măgari și am plecat.

După câțiva metri, măgarul soției se împiedică și cade. Bagajele se răstoarnă, nevastă-mea cade și se lovește. Ea s-a ridicat calmă, a așezat totul înapoi și i-a zis „Prima oară!” După câțiva metri de mers pe jos, s-a urcat și ea înapoi pe măgar.

Pe la jumătatea drumului, măgarul iar se împiedică, iar se împrăștie bagajele, iar cade nevastă-mea. Se ridică, la fel de calmă, așează totul înapoi, se urcă și îi zice măgarului la ureche: „A doua oară!” Aproape de destinație, măgarul se împiedică și o trântește la pământ. Incredibil de calmă, nevastă-mea își adună lucrurile, dar nu le mai pune pe măgar, ci zice: „A treia oară!”, apoi scoate un pistol și împușca măgarul.

La un an după luna de miere, m-a prins cu o tipă la birou. Când am ajuns acasă, mă așteptam să fie furioasă, dar ea gătise cina, aprinsese lumânări, m-a privit tandru și mi-a spus: „Prima oară!”