Nevoia de fețe noi

Apropo.ro / 14.11.2005, 11:59
Nevoia de fețe noi
N-aveți de cele mai multe ori sentimentul unui deja-vu privind personajele din reclame? Eu ma uit tot mai rar la ele, dar chiar și așa ma prind pe picior greșit. Nu mi-e clar daca ma așteapta în câteva secunde un nou detergent, o felie de pâine cu margarina


N-aveți de cele mai multe ori sentimentul unui deja-vu privind personajele din reclame? Eu ma uit tot mai rar la ele, dar chiar și așa ma prind pe picior greșit. Nu mi-e clar daca ma așteapta în câteva secunde un nou detergent, o felie de pâine cu margarina sau doua oferte la telefonie mobila. Ceea ce, ma rog, pentru mine conteaza mai puțin pentru produs e un handicap, caci oricum, din cauza poveștii, de cele mai multe ori trist, ca Maria din serial, schimb canalul pâna sa vad ce trebuia sa cumpar.

E surprinzator și totuși adevarat. Într-o țara cum alta pe lume nu-i, unde munții-s cei mai înalți, fetele cele mai frumoase, mâncarea cea mai gustoasa, Dunarea cea mai dulce și Marea Neagra cea mai sarata, industria noastra de reclame sta într-o mâna de Feți Frumoși și Ilene Cosânzene, gata sa danseze dupa cum le cere script-ul, încercând sa fie cât mai puțin penibili. Nasol moment.

Cum un pericol nu vine niciodata singur, de vreun an încoace, cine-mi harțuiește actorii spre marea bucurie a casnicei cosumatoare de televizor pe pâine? Telenovela autohtona. Și uite așa, cum nici nu eram confuzat suficient de prezența aceleași fete în doua trei reclame la produse diferite, acum mai am puțin și plâng de durere, crezând ca o sa-mi spuna ca i-a violat sora, când el, de fapt, încearca saracu sa ma convinga sa cumpar noua pasta de dinți.

Ma uit în jur și vad ceva mișcare. Din nefericire, totul se petrece doar pe la petreceri mondene, meciuri cu miza și în mall-uri. Casele de producție au început deja sa apeleze la prietenii cehi sau unguri în cautare de fețe noi. C-așa-i românu, atârna toata noaptea prin club și când îl cauta castingul pe acasa el doarme.

Andi Moisescu([email protected])

Tags: