New-commer în forța R&B-ului

Apropo.ro / 27.03.2006, 13:24
New-commer în forța R&B-ului
Deși munca de compozitor este una frumoasa și plina de mulțumiri personale, dar mai ales financiare, puțini sunt cei care raman la acest stadiu și nu se lanseaza și pe scena. În acest caz se afla frumușelul Ne-Yo, care și-a dobandit porecla din

Deși munca de compozitor este una frumoasa și plina de mulțumiri personale, dar mai ales financiare, puțini sunt cei care raman la acest stadiu și nu se lanseaza și pe scena.

În acest caz se afla frumușelul Ne-Yo, care și-a dobandit porecla din filmul Matrix și care dupa cinci ani în care a facut muzica pentru diferite personaje importante din R&B a devenit una dintre cele mai vizibile figuri ale acestui gen din ultimele luni.

La doar 22 de ani, Ne-Yo este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de muzica R&B, ocupandu-se pana acum de melodii pentru Mary J. Blige, B2K, Faith Evans, Mario, Christina Milan, Chris Brown și mulți alții.

Ne-Yo s-a nascut în Arkansas, într-o familie de muzicieni și a fost crescut de mama lui în suburbiile Las Vegasului. Aici i-a fost ușor sa-și faca relații și la 17 ani a început sa compuna. De fapt, criticii l-au numit „secretul din spatele celor mai de succes piese difuzate în heavy-rotation de ani de zile”.

Totuși nu a fost chiar așa simplu. A scris cateva melodii, le-a plasat în diferite locuri și pe urma a lasat-o balta. Într-o zi însa, cand se afla la volan, într-un ambuteiaj, a ascultat o piesa interpretata de Mario care-i era pe plac. „În acel moment s-a întamplat ceva foarte ciudat. DJ-ul a oprit melodia la jumatate și a spus despre ea ca este atat de mișto și de hot încat trebuie s-o mai puna o data. Iar acest lucru s-a întamplat de cinci ori la rand”, a declarat amuzat Ne-Yo în primul sau interviu oficial. Conform spuselor sale, în acel moment s-a prins ca piesa respectiva era o compoziție proprie de fapt, care ajunsese în mainile lui Mario, „Let Me Love You”.

Citește mai multe despre acest subiect numai din

Tags: