New York interzice taxiurilor sa claxoneze si elimina tomberoanele de la metrou

Apropo.ro / 26.10.2011, 12:03
New York interzice taxiurilor sa claxoneze si elimina tomberoanele de la metrou
New York TLC (Taxi&Limousine Commission) va interzice taximetristilor sa mai foloseasca claxonul in trafic iar Metropolitan Transportation Authority (MTA) va elimina tomberoanele din statiile de metrou. Vezi de ce!

Noile masuri luat de oficialitatile de la New York, SUA, vor interzice taximetristilor sa mai foloseasca claxonul in trafic, incercand sa reduca poluarea fonica generata de acestia iar o alta ordonanta va elimina tomberoanele de gunoi aflate in statiile de metrou (incepand cu doua statii, ca experiment) pentru a reduce expansiunea sobolanilor care se hranesc din acestea.

New Yorkezii lasa in statiile de metrou aproximativ 40 de tone de gunoi iar toata lumea se intreaba unde vor ajunge acele gunoaie, daca autoritatile decid sa ridice tomberoanele.

Oamenii cred ca acele gunoaie vor ajunge pe platformele de metrou sau pe trotuarele de la suprafata din apropierea statiilor, lucru care va face mai mult rau decat bine.

In privinta claxonatului taximetristilor, acestia vor fi amendati cu 350$ daca vor fi prinsi de politisti sau de angajati TLC in cazul in care vor folosi claxonul in mod abuziv, existand si o linie telefonica (numarul 311) pe care cetatenii o vor putea folosi ca sa ii raporteze.

Acestia vor putea folosi claxonul in conditiile prevazute de lege, in cazurile in care poate preveni un accident iminent, la fel ca in oricare alta tara.