New York: Profesorii nu mai au voie să comunice cu elevii pe Facebook

Apropo.ro / 03.05.2012, 14:30
New York: Profesorii nu mai au voie să comunice cu elevii pe Facebook
Departamentul de Educație din New York a decis să interzică profesorilor să mai interacționeze cu elevii pe rețelele sociale de pe conturile personale.

Ar mai trebui să li se permită profesorilor, în era digitală, să interacționeze cu elevii pe Facebook sau Twitter? Departamentul de Educație din New York zice că nu.

Cea mai recentă ordonanță emisă de acest departament delimitează clar limitele conturilor personale și profesionale ale angajaților statului.

De acum, profesorii nu vor mai avea voie să comunice cu elevii prin conturile lor personale de Twitter, Facebook, Youtube, Google + sau Flickr, ci doar prin conturile oficiale ale unităților pe care le reprezintă.

De asemenea, aceste conturi oficiale vor avea nevoie de aprobările conducerilor instituțiilor, iar părinții vor fi informați de activitățile întreprinse pe aceste platforme de comunicare.

Aceste măsuri vin în urma a 69 de incidente întâmplate între profesori și elevi numai pe Facebook, între lunile ianuarie și noiembrie ale anului trecut, iar Departamentul de Educație din New York a precizat că aceste reguli ar putea fi schimbate, din trei în trei luni, din cauza evoluției rapide a platformelor de comunicare socială online.