New York: Ultima fiță a proprietarilor de câini – vânătoarea de șobolani

De: Marian Andrei / 23.11.2013, 14:39
Mă rog, nu este chiar ultima, din moment ce se organizează astfel de vânători de 15 ani, însă cea de acum căteva zile a fost intens mediatizată de presă.

Cum se desfășoară o astfel de vânătoare? Exact ca una de vulpi, numai că are loc în interiorul orașului iar vânatul este constituit din șobolani.

Proprietarii se împart în două grupuri care se deplasează la capetele unei alei mizerabile, în cazul de față în Manhattan.

La semnal, câinii sunt asmuțiți și aleargă către munții de gunoaie, cei mai mici dintre ei intrănd printre saci, vânând șobolanii care se găsesc din abundență.

Membrii „clubului” spun că această vănătoare permite câinilor lor – majoaritatea rase cunoscute pentru vânarea animalelor mici – să își exerseze instictele, aceștia omorând câte 10-20 de șobolani la o vânătoare.

„Nu vom scădea numărul de rozătoare, care oricum este imens, însă câinii noștri au parte de distracție” spue Richard Reynolds, unul dintre conducătorii grupului. „Iubim gunoiul”, a adăugat acesta, „unde este gunoi sunt și șobolani!”

Între membrii grupului se află și femei, una dintre ele, doctor veterinar, declarând, sub protecția anonimatului că „după ce a omorât o dată un șobolan, câinele îi va căuta în permanență, vănătoarea fiind o stimulare mentală”.

Vânătoarea de șobolani nu este lipsită de riscuri, aceștia sunt purtători de diverse boli, între care leptospiroză, însă grupul are grijă ca aceasta să fie organizată în perioada în care virusul este inactiv și, în plus, are în permanență la îndemână „u adevărat spital de campanie”.

Reynolds a mai spus că până și polițiștii, care la început erau reticenți, le vând acum ponturi depre străzile unde se pot organiza astfel de vânători.

Din punct de vedere al autorităților, nu există niciun obstacol legal pentru pentru organizarea acestor acțiuni, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din New York.

Vezi galeria foto.