NexT Kids – ziua copiilor și a jocurilor, în 18 aprilie

De: Carmen Ulian / 08.04.2015, 15:00
NexT Kids - ziua copiilor și a jocurilor, în 18 aprilie
Pisica neagră, circul magic, un prinț de sârmă și un mic trompetist îndârjit vor fi prezenți la cea de-a VI-a ediție NexT Kids, program dedicat copiilor de 4 - 12 ani, în cadrul Festivalul Internațional de Film NexT (15 - 19 aprilie).

Compus din două etape – proiecția filmelor și jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfășura sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 10.30 la Cinema Elvire Popesco și Institutul Francez.

Selecția cuprinde șase scurtmetraje din Franța, Suedia, Mexic, Germania și Slovacia. Minoule Motanul, Literele cad, Trompetistul, La încolțit, Bucăți-bucățele și Mac povestesc cu inventivitate, tandrețe și umor despre aventură, adaptare, magie, despre școală, muzică și relația legendară dintre pisici și canari. Câți artiști (+zebră, elefant, purcică) încap într-o arenă mică? Cum poate un motan să ajungă actor? Sunetul este color? Ce spun ochii? Poți face din sârmă rochii? Un baobab dintr-un bob? Cad litere din text? – iată câteva întrebări cu tâlc care vor pune la încercare creativitatea copiilor, pornind de subiectele filmelor NexT Kids. Micii spectatori, dar și cei ce-i însoțesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri și tehnici de desen, animație și montaj. Programul este realizat cu sprijinul Agenției CDF Casting, al Cabinetulul Psihologie pentru viață, al voluntarilor NexT și acompaniat de prăjiturile ca-n filme de la Special Nadyne.

BILETE ȘI ABONAMENTE

Filmele NexT Kids

Minoule Motanul / Minoule (Franța, 2014)

Minoule este o pisica ștrengară ce își petrece toată ziua pe pervazul ferestrei, sub acoperiș. Din depărtare, cântecul unui canar închis în colivia lui îi trezește apetitul.

Literele cad / Falling letters (Suedia, 2014)

Un film despre cum să faci lucrurile în felul propriu, într-un mod mai creativ. Animație desenată de mână pe pânză cu acuarele.

Trompetistul / The trumpeteer (Mexic, 2014)

Un trompetist inhibat de regulile stricte ale fanfarei își descoperă puterea creatoare și, prin exprimarea propriei individualități, își obține libertatea.

La încolțit / Zeed sprouting (Mexic, 2014)

O fetiță dintr-un sătuc vrea să învețe experimentul de germinare al semințelor. Din păcate pentru ea, în momentul și locul în care trăim, nu există învățat adevărat.

Bucăți-bucățele / Bend don`t Break (Germania, 2015)

Un prinț făcut din sârmă își schimbă forma în funcție de partenera sa în timpul unui dans. Trupul său se transformă și se deformează. În cele din urmă, se prăbușește din cauza influențelor interioare și exterioare.

Mac / Rosso Papavero (Slovacia, 2014)

A fost odată ca niciodată, într-o noapte înstelată, un băiețel cu capul plin de fantezii, care s-a trezit că e martorul unui spectacol de circ de vis.

Festivalul Internațional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Uniunii Cineaștilor din România. Co-finanțat de: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

Parteneri: Institutul Cultural Român, ArCuB, HBO, ShortsTV, Noumax, Cărturești, Abis Studio, Villa Kult. Parteneri instituționali: Institutul Francez din București, Ambasada Franței, Delegația Valonia – Bruxelles, Ambasada Israelului în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Institutul Balassi – Institutul Maghiar București.