Nicalai: 75% din hiturile romanesti seamana intre ele!

Apropo.ro / 11.08.2009, 16:26
Nicalai, cunoscut in trecut drept DJ Swamp (membru al trupei B.U.G. Mafia), intervievat exclusiv de echipa Showbiz.ro

Pe 23 septembrie, Nicalai, adica Nicolae Oncescu (fostul DJ Swamp, membru al trupei B.U.G. Mafia) isi lanseaza albumul A.E.R. (Asta E Romania).

Cum noua sa identitate vrea sa-l faca uitat pe DJ Swamp, echipa Showbiz.ro l-a intervievat, in exclusivitate pe Nicalai, care vorbeste deschis despre muzica romaneasca, muzica lui si ce masini ar vrea sa aiba in garaj peste zece ani.

Cu un discurs ordonat, Nicalai spune ca trei sferturi dintre hiturile romanesti suna la fel, asta pentru ca fiecare copiaza de la fiecare: "De ceva vreme tendinta de a face dintr-o forma un business cat mai profitabil, impinge artistii sa se copieze reciproc pana la plafonare. Exemplul teoriei mele zace pe posturile de radio si TV chiar in acest moment. Fara o ureche muzicala prea dezvoltata, poti sesiza usor asemanarea a cel putin 75% dintre „hit-urile” romanesti atat ca mesaj cat si ca linie melodica sau ritm. O „reteta”. Asa se spune in industria noastra".

Showbiz: Ce se intampla pe 23.09.2009?

Nicalai: Pe 23 septembrie 1982 m-am nascut eu, acum 27 de ani daca fac calculul exact. Totodata pe 23.09.09 lansez "pe piata" primul meu album oficial cap coada ce se va numi A.E.R (Asta E Romania). Spun asta, pentru ca de-a lungul ultimilor zece ani de "cariera" am mai scos materiale promotionale (E.P-uri, Mixtape-uri si alte mega-mixuri) ce s-au perindat o lunga perioada pe motoarele de sharing romanesti. Ca o paranteza, de fiecare data cand am ocazia, amintesc despre P.C.P (GenezaH) primul meu proiect din toate timpurile, ce se intampla undeva in 2000 alaturi de Science. Ca sa va dati seama de „trend”, si acel proiect a fost cu totul altceva la vremea lui. E timpul pentru un nou pas in 2009. Productia este 100% Nicalai si se lucreaza la el din luna mai in Galaxiu Studio. Mai multe detalii despre lansare si activitate puteti afla oricand de pe Galaxiu.net, blogul…

 

Showbiz: Crezi ca lumea va fi receptiva la ceea ce vrei tu sa faci?

Nicalai: E cert ca oamenii inteligenti isi vor forma cel putin o parere pozitiva. Sunt absolut sigur ca si ascultatorii romani vor sa experimenteze si sa-si mareasca paleta de variante in ceea ce poate insemna muzica ascultata. A.E.R. se adreseaza noii generatii, ascultatorilor deschisi la minte si receptivi la altfel de concepte decat cele cu care sunt obisnuiti. Ma bazez cel mai mult pe cei la fel ca mine, dornici de schimbare.

Showbiz: Urmeaza si un videoclip?

Daca vrei sa stii ce a raspuns Nicalai, intra pe Showbiz.ro pentru a vedea tot interviul realizat in exclusivitate de colegii nostri!