”Nici nu ştiu dacă să mă bucur… Juriul te face praf, apoi oamenii te votează” – FOTO

De: Cristiana Trifu / 14.05.2018, 11:51
”Nici nu ştiu dacă să mă bucur... Juriul te face praf, apoi oamenii te votează” - FOTO
Pentru a doua ediţie consecutivă la ”The Four – Cei 4”, Alexandra Crişan, Francesca Ilie, Vlad Musta şi Dragoş Udilă au reuşit să treacă de patru dueluri dificile şi să îşi păstreze locurile, însă luptele lor nu au fost lipsite de emoţii puternice.

George Secioreanu cântă de câţiva ani în Spania şi compune în spaniolă, însă susţine că nu vrea să se limiteze la această limbă şi şi-ar dori să fie cunoscut şi în România, unde crede el că este de nevoie de ceva nou, ieşit din comun. Interpretarea sa în limba spaniolă a melodiei ”Hello” nu i-a convins însă pe juraţi că George ar putea fi elementul nou de care are nevoie muzica din România, astfel că primul challenger al serii a deschis seara cu două cercuri roşii. 
Robert Patai, în vârstă de 39 de ani, a venit cu speranţa că ”The Four – Cei 4” ar putea reprezenta pentru el un nou început. ”Cel mai dezamăgitor pentru mine ar fi nu dacă nu aş obţine un scaun, ci dacă aş cânta prost”, a spus Robert. Feli a fost cea care l-a lăudat pe acesta chiar înainte să înceapă să cânte, considerând că Robert are ”una dintre cele mai frumoase voci masculine din România”.

”Urăsc piesa pe care ai cântat-o până în bocanci, dar ai o şansă în seara asta, în primul rând datorită vocii, apoi pentru că eşti viu”, i-a spus Cheloo, aprobat de colegele sale Feli şi Antonia, după ce Robert a cântat piesa ”Take me to church”. Cu toate acestea, Carla’s Dreams i-a dat emoţii lui Patai. ”Calea ta nu trece prin concursul acesta, mi se pare că primul refren a fost cântat ca pentru proşti, ca pentru un public ocupat cu altceva, dar ultimul bridge mi-a schimbat părerea”, a spus juratul. În cele din urmă, Robert Patai a primit şansa de a intra la duel, iar acesta a ales să îşi măsoare forţele cu Francesca.
”Piesa ta de prezentare a fost mai bună decât piesa de duel a Francescăi. Piesa de duel însă a fost… fără final, eu nu o consider piesă”, a spus Carla’s Dreams la finalul duelului dintre Robert şi Francesca, mărturisind că a fost dezamăgit de ambele prestaţii. ”Din punctul meu de vedere e simplu – Robert, tu ai venit degeaba, iar tu, Francesca, l-ai desconsiderat. Eu dacă am dormit două ore şi apoi urc pe scenă, dau cât pot, dar tu, Robert, nu ai dat nimic! Pe mine mă plăteşte lumea, mă vede contra cost, sunt la muncă, nu contează pentru nimeni dacă înainte cu o oră am căzut în cap. Asta este, mă trezesc colegii şi muncim! Asta înseamnă să fii artist din punctul meu de vedere!”, a spus şi Cheloo la final.

Publicul a fost însă cel care a decis câştigătorul duelului, iar Francesca a primit o majoritate de voturi. ”Nici nu ştiu dacă să mă bucur… Juriul te face praf, apoi oamenii te votează. Rămâne să demonstrez în continuare”, a spus însă Francesca extrem de emoţionată.
Teodor Strâmbeanu – Cosmo – a mers la prima lui ”bătălie” în rime pentru că avea nevoie de 220 de lei ca să îşi plătească abonamentul la telefon, iar premiul serii era de 200 de lei. A câştigat primul battle la care a participat, iar de atunci a devenit nelipsit, continuă să scrie şi să facă rap şi a venit la ”The Four – Cei 4” decis să ia un scaun pe care ”să se odihnească”. ”O să fiu foarte sincer cu tine, scrii frumos, real, simplu, ai câteva minusuri pe care le putem schimba într-o seară din mers, ca să te construim ca raper în România, dar uite, eu în calitate de deţinător de studio, nu te-aş chema să înregistrăm”, i-a spus Cheloo, dezamăgit să afle de la Cosmo că acesta a scris o sută de piese deja, însă nu are încă ceva care să îl facă să iasă din mulţime.
Încântat că a primit patru voturi, Cosmo a aflat însă în scurt timp că acest lucru se datorează unei erori tehnice şi nu a reuşit să obţină votul lui Cheloo. Cu toate acestea, Teodor a fost lăsat să îşi aleagă un duel mai degrabă ca o pedeapsă: ca să vadă la ce nivel ar fi trebuit să fie.

Dragoş Udilă, cel ales de Cosmo, a ales pentru cel de-al şaselea duel al său o piesă funk (”Get on up” – James Brown), în timp ce challengerul a rămas tot cu o piesă scrisă de el. ”Nu îmi place ceea ce faci, chiar dacă legi bine rimele. Nu îmi inspiri nimic!”, a concluzionat Cheloo, la finalul duelului pe care nu şi l-a dorit.
În acest timp, Carla’s Dreams l-a lăudat pe Udilă pentru prestaţia sa. ”Pentru curajul de a te băga într-o piesă care în toate filmele e asociată cu o energie atât de… beată, aplauze! Habar nu aveţi cât e de grea piesa aceasta! Eu nu aş risca niciodată să o cânt dacă ar fi o miză. Nu pot să o cânt aşa, iar dacă aş fi putut să o cânt ar fi trebuit să mă gândesc şi ce fac în timpul acesta, cum mă mişc, iar dacă aş fi reuşit să le fac în acelaşi timp ar fi trebuit să ţin cont şi de respiraţie! Sunt multe probleme! Sună foarte simplu, dar este extrem de problematică!”, a spus Carla’s Dreams.
Dragoş Udilă a fost ales de public drept câştigătorul duelului, spre nemulţumirea lui Cheloo, care a considerat că acesta nu a avut parte de o provocare pe măsura puterilor sale.

Larisa Ciortan, Aris după numele ei se scenă, a început să cânte după ce a fost încurajată de mama sa, profesoară de canto, iar în ultimii ani a colaborat cu artişti din România. Aris a reuşit să le atragă atenţia juraţilor cu interpretarea sa a piesei ”Gangsta’s Paradise”, ceea ce l-a făcut pe Carla’s Dreams să exclame: ”Te-ai îmbrăcat în piesa aceasta, felicitări!”. În unanimitate, juraţii au decis că Aris poate reprezenta un pericol pentru unul dintre Cei 4 şi că merită să meargă la duel. Ca urmare, Larisa a decis să îşi măsoare puterile cu Alexandra Crişan, care nu a fost însă dispusă să îşi cedeze locul cu uşurinţă: a dovedit că este ”Unstoppable”, care a fost şi mesajul melodiei ”împrumutate” de la SIA, şi şi-a adjudecat voturile publicului, chiar dacă Aris a fost o războinică. ”Nimeni nu a ajuns la un procent atât de apropiat de Alexandra”, i-a spus acesteia Carla’s Dreams. Pentru Cheloo însă ar fi fost foarte uşor să voteze, dacă ar fi putut: ”Pentru mine, Alexandra are cea mai frumoasă voce din România! Are o voce care face totul să dispară”, a spus acesta.

Maria Gogu, ultimul concurent al serii, a marcat şi ultimul duel, alături de Vlad Musta, singurul dintre Cei 4 rămas disponibil. Lăudată de cei patru juraţi, după prima prestaţie, Maria l-a făcut pe Vlad să readucă în luptă chitara care i-a adus prima dată locul la Cei 4, iar alegerea s-a dovedit a fi cea câştigătoare. ”Vlad când pune mâna pe chitară se transformă, cred că îl subestimăm”, a spus Feli, încântată de prestaţia acestuia.
Bătălia pentru un loc printre Cei 4 continuă şi sâmbăta viitoare, de la ora 22.00, când noi challengeri, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să obţină unul dintre locurile ocupate de cei patru artişti aflaţi pe scaune, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii Antonia, Feli, Cheloo şi Carla’s Dreams vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi pierde locul, există o şansă de salvare: Artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun pot fi votaţi de telespectatori prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiţiei, iar patru dintre ei, care au obţinut cele mai multe voturi, pot fi întorşi direct în finală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.
Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă şi cu o mulţime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reuşesc să îşi păstreze scaunul, aceştia vor avea ocazia să lucreze cu specialiştii industriei muzicale româneşti.


 

Tags: