Niciun artist occidental nu a cantat in Iran, de 28 de ani!

De: Dragos Tanase / 20.12.2007, 17:51
Niciun artist occidental nu a cantat in Iran, de 28 de ani!
Cantaretul Chris De Burgh va fi primul artist din Occident care va concerta in Iran, dupa revolutia din 1979.

Cantaretul Chris De Burgh, cunoscut in intreaga lume cu hit-ul "Lady in Red", va fi primul artist din Occident care va concerta in Iran dupa revolutia din 1979, informeaza BBC News.

Autoritatile de la Teheran au aprobat planurile pentru concertul cantaretului irlandez, care va canta impreuna cu grupul pop iranian Arian, a declarat managerul formatiei.

De Burgh a inregistrat de curand o melodie, "The Words I Love You", impreuna cu grupul mentionat.

Melodiile occidentale cu versuri sunt interzise in Iran, desi postul de radio de stat difuzeaza uneori versiuni instrumentale ale melodiilor populare pe plan international.

Iranienii care vor sa inregistreze albume muzicale sau sa organizeze concerte au nevoie de autorizatii din partea autoritatilor.

Luna trecuta, guvernul de la Teheran a anuntat inceperea unei campanii impotriva muzicii rap, pe autoritatile iraniene o considera obscena.

De Burgh, cunoscut pentru baladele sale rock, este un muzician care nu risca sa atraga nemultumirea Ministerului Culturii si Religiei.

Managerul truperi Arian a declarat ca ministerul "a anuntat oficial ca nu are nicio obiectie fata de un concert comun cu Chris De Burgh" si ca se incearca organizarea acestuia pentru perioada iunie-iulie.