Niciun progres în localizarea avionului Boeing 777 dispărut luna trecută

De: Marian Andrei / 24.04.2014, 13:00
Niciun progres în localizarea avionului Boeing 777 dispărut luna trecută
Căutările desfășurate cu avioane, nave militare și robotul submarin în vederea localizării epavei avionului Boeing 777, dispărut la 8 martie în Oceanul Indian, sunt deocamdată fără rezultat, însă Australia asigură că va continua operațiunile, iar costurile nu reprezintă un obstacol.

„Dorim să găsim acest avion. Dorim să-i asigurăm pe prietenii din Malaysia și China că nu este o problemă legată de costuri. Dorim să-i ajutăm în aceste împrejurări tragice”, a declarat, miercuri, ministrul australian al Apărării, David Johnston.

Australia desfășoară operațiuni pentru descoperirea avionului Boeing 777, care avea la bord 239 de persoane, dintre care numeroși pasageri chinezi, în timp ce asigura legătura între Kuala Lumpur și Beijing.

„Opinia experților este că avionul s-a prăbușit undeva în Oceanul Indian și au identificat o posibilă zonă de impact cu lungimea de 700 de kilometri și 80 de kilometri lățime”, a declarat premierul australian.

Robotul Bluefin-21 verificase ieri, în cea de-a 10-a operațiune pe fundul oceanului, peste 80 la sută din suprafața indicată de semnale, fără a depista nicio urmă.

Experții estimează la aproape o sută de milioane de dolari costurile operațiunilor desfășurate din 8 martie, iar căutările avionului aparținând Malaysia Airlines vor fi, cel mai probabil, cele mai scumpe din istorie.