Nico este specialista în dulciuri

Apropo.ro / 03.05.2004, 15:22
Nico   este specialista   în dulciuri
Solista a Teatrului de Estrada din Ploiești și interpreta de muzica ușoara, Nico (pe numele ei adevarat, Nicoleta Matei) este o familista convinsa, își petrece timpul liber robotind ca orice gospodina sau jucandu-se cu fetița ei adorata, cu trei motani, doi caini


Solista a Teatrului de Estrada din Ploiești și interpreta de muzica ușoara, Nico (pe numele ei adevarat, Nicoleta Matei) este o familista convinsa, își petrece timpul liber robotind ca orice gospodina sau jucandu-se cu fetița ei adorata, cu trei motani, doi caini și o pisica. Ea ofera cititoarelor revistei rețeta prajiturii cu scorțișoara care este preferata fetiței sale.

Ingrediente: 175 g unt, 175 g zahar, 3 oua, 175 g faina, 1 lingura drojdie de bere uscata, 2 lingurițe scorțișoara macinata, 1 lingura lapte, 2 linguri semințe de mac

Pentru Însiropat
125 g zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 1 baton de scorțișoara

Preparare: Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga, pe rand, ouale. Se adauga faina, drojdia dizolvata în lapte, scorțișoara macinata, semințele de mac. Cand compoziția a capatat consistența cremoasa, se toarna într-o forma unsa cu unt și se coace la foc potrivit, cca o ora. Se lasa sa se raceasca în forma. Separat, se fierbe o ceașca de apa, zaharul, zeama de lamaie și batonul de scorțișoara la foc mic, pana se dizolva complet zaharul. Se scoate batonul de scorțișoara și se toarna siropul fierbinte peste prajitura din forma. Se servește cu frișca deasupra sau cu gem de caise.