Nicolae Voiculeţ, concert la Cetatea Făgăraş

Apropo.ro / 27.09.2014, 07:00
Nicolae Voiculeţ, concert la Cetatea Făgăraş
Artistul Nicolae Voiculeţ susţine un concert la Cetatea Făgăraş, dedicat memoriei luptătorilor din Munţii Făgăraşului în Rezistenţa Anticomunistă.
Artistul Nicolae Voiculeţ va continua seria de concerte din cadrul turneului « România, din inima ta », alături de orchestra sa, la Cetatea Făgăraş, mâine, 28 septembrie, la ora 19.00. 
 
Concertul va avea loc în curtea interioară a Cetăţii Făgăraşului, a cărei construcţie a început în 1310, considerată adeseori una dintre cele mai frumoase cetăţi din lume. Între 1948 şi 1960, cetatea a fost închisoare pentru oponenţii sistemului comunist din Ţara Făgăraşului, deţinuţi politici, Făgăraşul devenind una din închisorile din sistemul Gulagului românesc.
Spectacolul de la Cetatea Făgăraş face parte din turneul “România, din inima ta”  desfăşurat de-a lungul acestui an, atât în ţară, cât şi în străinătate.
 
Foto: PR
 
“”România, din inima ta” înseamnă trezirea inimii şi a conştiinţei din fiecare român la ceea ce reprezintă valori autentice: eroi, istorie, rădăcini, regalitate, acasă, familie. Continui seria de concerte România, din inima ta, dedicată în special eroilor români, la Cetatea Făgăraş, un alt simbol al istoriei noastre. Naiul în sine, prin puterea şi sunetele lui, reprezintă o parte a turismului şi a identităţii româneşti. Turiştii,  când vizitează o destinaţie, sunt atraşi de locuri, de oameni, de obiceiuri şi tradiţii, inclusiv de artă. Naiul este cel mai vechi instrument din lume, iar România este patria naiului. Acum rugăciunea NAIULUI va fi cea mai aproape de CER”, declară Nicolae Voiculeţ.