Nicolae Voiculeţ, concert unic la Crucea Caraiman

Apropo.ro / 12.08.2014, 09:00
Nicolae Voiculeţ, concert unic la Crucea Caraiman
Nicolae Voiculeţ, ambasador al turismului românesc şi unul dintre cei mai mari naişti ai lumii are un proiect unic pe plan mondial.
„100 pentru cruce” – un concert care va avea loc la Crucea Caraiman (cea mai înaltă cruce din lume) pe 14 septembrie şi care va reuni 100 de artişti din toată lumea.
 
Concertul va fi dedicat celor peste un milion de martiri români din cele două Războaie Mondiale, precum şi întoarcerii românilor acasă. În premieră mondială, zeci de naişti vor cânta la unison o parte dintre cele mai cunoscute melodii la nai, printre care se va număra şi „Ciocârlia”.
 
Foto: PR 
 
„Legătura dintre nai şi turism este foarte mare şi profundă. Naiul în sine, prin puterea şi sunetele sale, reprezintă o parte a turismului, deoarece turiştii, atunci când vizitează o destinaţie, sunt atraşi de locuri, de oameni, de obiceiuri şi de tradiţii, inclusiv de artă. Naiul este cel mai vechi instrument din lume, iar România este patria naiului”, declară maestrul Nicolae Voiculeţ.
 
Pe 5 august, Nicolae Voiculeţ a susţinut un recital unic, dedicat Dunării, intitulat „Istru”, parte a turneului „România din inima ta”, eveniment la care au asistat peste 500 de participanţi, invitaţi şi organizatori ai Academiei Atlantykron.