Nicolaescu: Angajatii serviciilor de ambulanta vor fi obligati sa lucreze ca la armata

Apropo.ro / 29.11.2007, 16:52
Nicolaescu: Angajatii serviciilor de ambulanta vor fi obligati sa lucreze ca la armata
Angajatii din sistemul de medicina de urgenta vor fi obligati sa lucreze "ca la armata'', adica sa respecte anumite standarde elaborate de catre MSP si MIRA, decizia fiind luata dupa ce in urma unui control prin mai multe statii de ambulanta au fost constatate grave nereguli.

 

Angajatii din sistemul de medicina de urgenta vor fi obligati sa lucreze "ca la armata”, adica sa respecte anumite standarde elaborate de catre MSP si MIRA, decizia fiind luata dupa ce in urma unui control prin mai multe statii de ambulanta au fost constatate grave nereguli.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a fost in control in mai multe statii de ambulanta.

"Aceste imagini, filmate in timpul unor controale inopinate, la ore diferite din zi si din noapte, la mai multe statii de statii de ambulanta in Alba, Cluj, Ilfov, Dolj, Arges, Brasov, au scos la iveala grave nereguli. Ca atare, am semnat un ordin pe care si l-a insusit si MIRA, prin care standardizam medicina de urgenta. Pentru a iesi din acest impas, pentru ca unii nu vor sa munceasca, nu-si fac datoria, trebuie sa-i obligam sa respecte standardele”, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa in care au fost prezentate rezultatele controlului in mai multe statii de ambulanta.

Ministrul a spus ca prin impunerea acestor standarde va putea sti cine nu-si indeplineste corect datoria de serviciu si mai ales ii va putea sanctiona pe cei care gresesc.

"Sa dam un semnal serios, ca acei care nu-si indeplinesc sarcinile de serviciu trebuie sa si plateasca pentru asta. Standardizarea este o «miliarizare a actului profesional», pentru ca, pana la urma, ai un ordin de serviciu pe care trebuie sa-l indeplinesti. Altfel, vom avea in fiecare zi cazuri de nemultumire pentru ca medicii si asistentii nu-si indeplinesc atributiile de serviciu. Daca ii obligam sa lucreze ca la armata, cum se spune, atunci probabil vor fi mai responsabili, mai atenti, cand sunt in dificultate cu indeplinirea atributiilor de serviciu”, a mai spus ministrul.

Â