Nicolaescu, „Supravietuitorul” cinematografiei romanesti

Apropo.ro / 04.04.2008, 12:52
Dupa "un fleac m-au ciuruit" si ,,nu trage dom'' Semaca! Sunt eu...Lascarica", o noua replica va face istorie: "Putin cam sus. Am imbatranit!"

Comisarul Moldovan este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale cinematografiei romanesti si odata cu primele filme ale seriei, cateva replici au devenit folclor: “Un fleac, m-au ciuruit!” sau “Nu trage, dom’ Semaca, sunt eu, Lascarica!.”

Din 11 aprilie, odata cu lansarea in cinematografe a filmului "Supravietuitoul" este timpul ca legendarul comisar sa intre in istorie cu o noua replica: “Putin cam sus. Am imbatranit!”.

Regizorul Sergiu Nicolaescu sustine ca nu a anticipat niciodata succesul unor anumite replici din filme: “Niciodata cand am facut filmele respective nu m-am gandit ca o anumita replica va deveni celebra. Spectatorii hotarasc, pentru ca exista si filme fara replici celebre. Intr-adevar, filmele mele politiste au cateva vorbe care au intrat in istorie.”

Sergiu Nicolaescu De aceasta data, Comisarul – ajuns la varsta senectutii – se trezeste fortat de imprejurari sa retraiasca momente pe care le credea uitate: serile petrecute in gradina de vara impreuna cu prietenul sau, Cristian Vasile si iubita acestuia, Zarada sau raziile facute in barurile in care Goldberg castiga bani frumosi din jocuri de noroc ilegale.

Desi ar fi preferat sa le uite pentru totdeauna, amintirile legate de anii de inchisoare in care a fost fortat sa joace ruleta ruseasca spre amuzamentul gardienilor sau noaptea in care iubita lui Cristian a fost omorata ii sunt mai vii ca niciodata.

Si cum nimic nu este intamplator, se pare ca nici intalnirea cu vechiul sau prieten Cristian Vasile, dupa atatia ani, nu este accidentala.

Cu Ileana Lazariuc, Lucian Viziru, Sergiu Nicolaescu, George Mihaita, Vladimir Gaitan, Petr Falc, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Loredana, Ion Ritiu, Cristian Motiu si Cristi Iacob in distributie, "Supravietuitoul" are premiera in cinematografe din 11 aprilie, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Poster-ul filmului Supravietuitorului