Nicolai Tand a gătit sarmale şi chiftele în Seattle – FOTO

De: Cătălina Matei / 12.01.2017, 15:30
Nicolai Tand a gătit sarmale şi chiftele în Seattle - FOTO
Nicolai Tand este cunoscut ca fiind un om foarte legat de tot ce înseamnă tradiţiile româneşti. Anul acesta însă, Sărbătorile de iarnă l-au găsit peste mări şi ţări, tocmai în Seattle, SUA.

Deşi aflat la zeci de mii de kilometri distanţă, simpaticul prezentator de la Star Chef, emisiune difuzată de Antena Stars în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 17.00, a avut grijă să aibă parte de o masă tradiţională în ziua de Crăciun.

“Monica nu-şi mai văzuse sora de peste cinci ani, Ilona şi Iancu nici măcar nu îşi cunoşteau mătuşa sau pe verişorul lor, Jason, aşa că ni s-a părut o ocazie mai mult decât potrivită să reunim familiile. Şi, pentru că nu am putut ajunge în Maramureş, am luat Maramureşul cu noi. Mărturisesc că în Seattle am încercat tot felul de restaurante asiatice pentru că sunt fan al acestui gen de mâncare, am fost să gustăm şi nişte burgeri şi coaste tipic americane, dar de Crăciun am luat problema în propriile mâini. Ne-a fost de mare ajutor faptul că în zonă se afla un magazin rusesc de unde am luat ceva ingrediente şi m-am apucat de gătit. Pentru mine nu există masă de Crăciun fără sarmale, aşa că ele au fost prioritare. Am pregătit şi nişte piftie şiii…chiftele! Maria, cumnata mea, spunea că gustul lor îi aminteşte de casă şi că nimeni nu le face ca pe la noi. Eu zic că m-am descurcat, având în vedere că la finalul vacanţei, înainte să ne întoarcem în ţară, cumnatul meu m-a rugat să le mai fac nişte porţii, să le rămână mai multă vreme J”, a povestit Nicolai.

   Cele peste două săptămâni petrecute pe tărâm american au fost motiv de plimbări şi explorări ale zonei. „De câte ori plec într-un loc nou, mie îmi place să mă plimb, să fiu pe drumuri de dimineaţa pănă seara ca să pot vedea şi cunoaşte cât mai multe. Această vacanţă nu a fost o excepţie. Am ajuns în multe din locurile în care s-a filmat celebrul Twin Peaks:  cascada Snoqualmie,  Ronette’s Bridge, dar şi celebra cafenea, am luat la pas şi muzeele şi, una din marile mele plăceri când sunt plecat, am vizitat şi câteva pieţe. Fish market, piaţa de peşte mi-a rămas în minte pentru că era o asemenea diversitate că nu ştiai ce ai putea alege. A fost tare frumos! Dincolo de tot ce am văzut şi de locurile în care am ajuns, cel mai frumoas a fost că am fost cu ai mei. Vă doresc un an bun, cu linişte şi sănătate, să vă bucuraţi de ce aveţi şi să nu încetaţi să visaţi!”, a adăugat Nicolai.