Nicole Duţu – Cu Sprînceană… la psiholog!

De: Cătălina Matei / 31.12.2007, 00:00
Nicole Duţu - Cu Sprînceană... la psiholog!
Dacă în telenovela ”Vocea inimii” a jucat rolul amantei lui Marius Bodochi, în ”Clanu’ Sprînceană” de la Antena 1, Nicole Duţu este psihologul şefului ţiganilor. Adică are grijă de Toni Sprînceană, cel de care nu ”scapă” nici în noaptea de Revelion...
Clanu’ Sprînceană” munceşte şi de Revelion, căci cele două familii au program la Antena 1 – ”Nu aduce anu’ ce aduce Clanu’”, iar Nicole, alias Lia Pop, ne face un rezumat concis: ”Familia Pop are parte de un Revelion surpriză. Capul familiei, Lucian, ne duce într-un loc cu program artistic, unde e convins că vom petrece clipe de neuitat şi că, în sfîrşit, vom putea să scăpăm măcar pentru o seară de vecinii noştri de etnie rromă. Dar nici nu apucăm bine să ne aşezăm la masă că Toni Sprînceană şi familia lui îşi fac apariţia, în acelaşi loc, să sărbătorească Revelionul. Lucian şi Toni se toată seara şi eu iarăşi trebuie să-mi temperez soţul, care o şi cam ia pe ulei. Tot în aceeaşi sală, vin şi cei doi poliţişti de la Crimă organizată, care nu-l slăbesc pe Toni nici o clipă şi nu-l lasă să-i tihnească sarmalele. Marius Bodochi însă nu s-a lăsat descurajat şi a mîncat recuzita (respectiv sarmalele), aşa că, în timpul repetiţiilor, ospătarii au fost nevoiţi să-i aducă sarmale în cîteva rînduri”. Şi, totuşi, ce i-a adus ceasu’ actriţei din ”Clanu’ Sprînceană”? ”Ce ar fi viaţa fără secvenţele neprevăzute, pe care le aduce ceasu’?! O succesiune plicticoasă de pune-te masă, scoală-te masă. Pot să spun că rolul Lia Pop a venit aşa, l-a adus ceasu’. Pentru că a sosit într-un moment în care eu aveam cu totul şi cu totul alte planuri de viaţă”. Adică şi-ar fi dorit să scrie mai mult, Nicole fiind şi dramaturg. ”În momentul de faţă, tocmai am terminat de tradus şi editat piesa , piesă pregătită în cadrul masteratului de la Londra, pe care l-am absolvit cu diplomă de merit. În ianuarie, o voi da unui teatru, aşa că sper, cît de curînd, să vă invit la premieră”.
În rol de mămică…
…nu într-o piesă de teatru şi nici în vreun serial, ci în viaţa reală. Nicole şi soţul ei, Cornel Nistorescu, au un băieţel de doi ani, Andrei. Cei trei au avut parte de un Crăciun plin de daruri şi bunătăţi: ”Am petrecut Crăciunul acasă, am împodobit bradul, am mîncat bunătăţi şi ne-am jucat cu cadourile primite. Andrei a primit un telefon, un Superman şi alte jucării care luminează şi fac zgomot. Aşteaptă cu nerăbdare să meargă, în ianuarie, la grădiniţă. Doar patru ore pe zi, pentru socializare. Vrea la – astea sînt cuvintele lui”. Ce-şi doresc Nicole şi Cornel pentru băiatul lor? ”Ne dorim să ajungă un Roger Federer al tenisului sau un John Lennon în muzică. Sigur că ne-am dori să exceleze într-un domeniu, pentru că asta ne-ar potoli uriaşa vanitate. S-ar spune despre noi: … Nu stă în putinţa noastră să-i drămuim nici talentul, nici norocul. Tot ce putem face e să-l creştem cît mai bine, lăsîndu-i spaţiu să-şi dezvolte personalitatea şi să-l încurajăm, cu dragoste, să-şi descopere şi să-şi cultive acea aptitudine prin care îşi poate împlini destinul”.

”Cu Marius Bodochi mă înţeleg de minune, lucrăm bine unul cu celălalt. Ca să vă dau un exemplu, există la un moment dat o replică, în care îmi spune, privindu-mă în ochi: . La fracţiune de secundă, lacrima porneşte din ochiul meu. +sta e semnul existenţei unei bune chimii între doi actori. Am noroc, în acest serial, de actori buni!”.