Nicole Kidman va filma in Romania

Apropo.ro / 01.07.2002, 11:55
Nicole Kidman va filma in Romania
Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger și Natalie Portman vor trece și ei prin testul degustarii de sarmaluțe, pe perioada filmarilor la noul film al regizorului Anthony Minghella, Cold Mountain O armata de vedete de talie mondiala "va invada" Romania, în luna iulie.


Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger și Natalie Portman vor trece și ei prin testul degustarii de sarmaluțe, pe perioada filmarilor la noul film al regizorului Anthony Minghella, Cold Mountain O armata de vedete de talie mondiala „va invada” Romania, în luna iulie.

Și asta, pentru ca producatorii filmului Cold Mountain au hotarat ca peisajele din Romania se potrivesc cel mai bine cu cele din Carolina de Nord, din anul 1860.

Filmul Cold Mountain este realizat dupa romanul omonim al scriitorului Charles Frazier, care în 1997 a luat premiul pentru cel mai bun roman de debut și a stat timp de 45 de saptamani în topul celor mai bine vandute carți, top realizat de ziarul New York Times.

Regizorul Anthony Minghella, celebru pentru realizarea mai multor filme de succes (Pacientul englez, 1996 sau Talentatul domn Ripley, 1999), a facut o pasiune pentru aceasta carte și, înca din anul apariției, și-a propus sa o ecranizeze.

Acest proiect s-a materializat abia în 2001, cand Minghella a început discuțiile pentru distribuție. Cold Mountain este o coproducție Miramax, MGM, Mirage Enterprises și Bona Fide Prods.

Deși filmarile vor începe abia la jumatatea lunii iulie, acest film a starnit deja multe controverse printre fanii carții Cold Mountain, controverse legate de distribuția actorilor în rolurile principale, dar mai ales de alegerea Romaniei ca loc de filmare.

„Ce legatura are Romania, deci Europa, cu Carolina de Nord, deci Statele Unite ale Americii? De ce trebuie sa sacrificam o poveste atat de profunda și de frumoasa (Cold Mountain, n. r.) de dragul publicitații?”

Nicole l-a învins pe Tom

Cold Mountain este povestea unui soldat, Inman, ranit în timpul Razboiului Civil, care se întoarce acasa, la iubita sa, Ada. Cele doua roluri principale au fost „vanate” de mai multe vedete. Pentru rolul lui Inman, regizorul Anthony Minghella i-a avut în vedere pe Matt Damon, Brad Pitt, Tom Hanks, Daniel Day-Lewis și Leonardo DiCaprio. La începutul acestui an, Tom Cruise a primit rolul lui Inman, dar, se pare ca ceva n-a mers bine, pentru ca, în final, rolul i-a revenit lui Jude Law.

Pentru rolul principal feminin, alegerea s-a facut între Julia Roberts, Kate Winslet, Jennifer Connelly, Renee Zellweger și Nicole Kidman.

A caștigat Nicole, iar Renee va juca, pana la urma, rolul prietenei Adei. Prin urmare, Tom și Nicole au „ratat” șansa de a mai juca o data împreuna, dar carcotașii spun ca Tom ar fi renunțat la rolul din acest film, tocmai pentru ca joaca și fosta sa nevasta.

Fara îndoiala, roșcata Nicole se afla pe creasta valului: își crește singura copiii (deși rolul lui Tom în viața micuților Conor și Isabella nu poate fi negat), își caștiga singura banii (de exemplu, ultimile 10 filme în care a jucat Nicole, i-au adus încasari de aproapre 55 de milioane de dolari), e din ce în ce mai admirata și mai curtata de barbații de la Hollywood și nu numai (i s-au pus în carca aventuri cu Robbie Williams, Ewan McGregor, Toby Maguire).

Cold Mountain va ieși pe piața în decembrie, 2003, iar Nicole spera ca, de data aceasta, va pune mana pe (un) Oscar.

Trei Doamne și toți trei

Pe langa Nicole, alte trei nume de rasunet vor aparea în filmul lui Anthony Minghella: Jude Law (care a mai jucat sub îndrumarea acestui regizor în Talentatul domn Ripley), Renee Zellweger și Natalie Portman.

Jude Law e însurat cu actrița Sadie Frost din 1997. Au împreuna doi copii (un fiu, Rafferty, de șase ani, și o fiica, Iris, de doi ani), iar Sadie mai are un fiu, Finley, dintr-o casatorie anterioara. Sadie este însarcinata în luna a șaptea și va naște în august, cand Jude s-ar putea sa fie în Romania, la filmari.

Jude are doua tatuaje pe brațe. Pe stangul, are tatuat un vers dintr-un cantec al grupului Beatles: „You come along to turn on everyone, Sexy Sadie” („Cand treci, îi înnebunești pe toți, Sexy Sadie”), iar pe dreptul are tatuat un fluture.

Într-un sondaj realizat de o companie cu ocazia Zilei Naționale a Sarutului din Anglia, Jude a fost desemnat drept „cel mai bun de sarutat barbat” și a fost urmat de George Clooney și David Beckham.

Renee Zellweger s-a nascut în Texas, dintr-o mama norvegiana și un tata suedez. A fost logodita timp de un an cu Jim Carrey, dar s-au desparțit cu puțin înainte de casatorie.

A avut o relație cu George Clooney.

Este foarte des confundata cu cantareața Jewel, cu care seamana izbitor. l S-a îngrașat cu 10 kilograme pentru rolul lui Bridget din Bridget JonesÂ’ Diary (Jurnalul lui Bridget Jones)

Natalie Portman va juca în Cold Mountain rolul lui Sarah, o tanara care a ramas însarcinata cu un preot pe care Inman (Jude Law) îl întalnește în lungul sau drum spre casa.

Natalie s-a nascut în ziua în care mama sa împlinea 29 de ani (9 iunie 1981).

A declarat ca prefera sa fie deșteapta, decat un star de cinema și, tocmai de aceea, vrea sa-și continue studiile.

E distribuita mai ales în roluri de copii precoce, deștepți și foarte maturi pentru varsta lor.

Sursa:

Tags: