Nicole Saikaly, fostul iubit al Ginei Pistol, a fost reținut pentru evaziune fiscală

Apropo.ro / 25.07.2012, 13:20
Nicole Saikaly, fostul iubit al Ginei Pistol, a fost reținut pentru evaziune fiscală
Nicole Saikaly, fostul iubit al Ginei Pistol, a fost reținut, miercuri dimineața, pentru 24 de ore, în dosarul "Butoane".

Libanezul Nicole Saikaly era lider al unui palier din circuitul evazionist care îi mai includea, printre alții, pe ginerele și fiica senatorului Cezar Măgureanu, Sorin și Raluca Găzdac, dar și opt bulgari, potrivit unor procese verbale ale procurorilor, obținute de Mediafax.

Grupul infracțional era specializat în obținerea unor importante beneficii financiare în urma derulării unor operațiuni de import sau achiziții/livrări intracomunitare cu diverse categorii de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a tuturor operațiunilor realizate și/sau înregistrarea de operațiuni nereale, în scopul obținerii ilegale de TVA, se precizează în documentul prin care procurorii i-au adus la cunoștință învinuirile lui Viorel Bulearcă – om de afaceri din Pitești, patron al firmelor Bunbusinesselite BBE SRL și Stefaris Tabachi SRL.

Sursele au precizat că Saikaly, fostul iubit al mondenei Gina Pistol, este acuzat de evaziune fiscală, bancrută frauduloasă și spălare de bani în dosarul „Butoane” (evaziune fisacă de 40 de milioane de euro).

Potrivit acelorași surse, de la jumătatea anului 2011, Saikaly și directorul reținut alături de acesta nu ar mai fi raportat corect cantitățile de produse importate sau exportate și nu ar mai fi plătit contribuțiile la stat.

Într-unul dintre documente, procurorii menționează că grupul de criminalitate organizată, cu legături transfrontaliere, care a acționat din 2009, este format din Sorin Stuparu, Sorin Găzdac, Valentin Andrei Găzdac, Raluca Găzdac, Ștefan Drugă, Marius Cune, Nicole Saikaly, Daniel Nițu, Cristian Sava, Tudor Constantin, Neculai Marataș, Mircea Rădină, Liviu Popovici și opt cetățeni bulgari.

Citește mai multe detalii despre reținerea lui Nicole Saikaly, pe Mediafax.ro