Nicoleta Luciu: ”Fiecare îşi creşte copilul cum vrea”

Apropo.ro / 29.05.2012, 11:46
Nicoleta Luciu: ”Fiecare îşi creşte copilul cum vrea”
Mamă a patru copii, Nicoleta Luciu este foarte atentă la alimentaţia celor mici. Nu au voie niciodata dulciuri sau suc, iar sportul este obligatoriu.

– Ce alimente conţine micul dejun al copiilor tăi?
Deocamdată, la micul dejun mănâncă doar lapte cu cereale, la prânz legume, cu cărniţă, ulei de măsline şi cereale, iar la cină, măr copt cu cereale! În rest, lapte…

– Care sunt alimentele nelipsite de la masa celor mici?
Ceea ce nu lipseşte nici la Zsolt cel mare: iaurt cu cereale, piureurile de fructe, ciorbiţa cu cărniţă. Zsolt are aproape 4 ani şi nu mănâncă niciodată dulce sau prăjituri sau torturi. Reacţionează foarte urât când îi dai ciocolată. Dacă vine lumea la noi în vizită şi aduce ciocolată Kinder, o mâncăm noi.

– Care crezi că este cea mai mare greşeală pe care o fac părinţii, atunci când vine vorba despre alimentaţia copiilor săi?
Fiecare îşi creşte copilul cum vrea! Eu I-am vitaminizat pe cei mici de când au început diversificarea. Nu gustă nimic dulce şi nici suc, doar ceaiuri de fructe şi apă! Şi atunci când răcesc sau vine iarna, am o listă cu anumite ceaiuri pe care I le dau.

– Ce sport practică Zsolt Jr?
Sportul este foarte important, Zsolt a început înotul de la 3 luni, acum are o bicicletă fără pedale pe care o foloseşte aproape în fiecare zi, face întrecere cu copiii în parc, merge cu rolele, l-am dus şi la patinaj, o să-i dau şi pe cei mici la înot. Pe 1 iunie tripleţii fac 8 luni, iar în vara asta o sa înceapă şi ei înotul, mai ales că mergem în Croaţia şi stăm o lună acolo.