Nicoleta Luciu şi Doiniţa Oancea – Fetele lu’ State!

De: Cătălina Matei / 17.03.2008, 00:00
Nicoleta Luciu şi Doiniţa Oancea - Fetele lu’ State!
Oricine le vede pentru prima dată ar spune că sînt surori. Şi chiar sînt! Însă doar în telenovela de la Acasă TV ”Inimă de ţigan”. Deşi Nicoleta şi Doiniţa nu cred în asemănarea lor, rudele, prietenii şi chiar colegii de platou le mai confundă uneori. Inclusiv ”tăticul” lor din serial, alias Gheorghe Visu, care le alintă mai mereu: ’”Fetele mele!”.

Încă de la primul episod, telespectatorii au început să se întrebe dacă între cele două tinere nu există vreo legătură de rudenie. Şi cum Iuliana, sora Nicoletei, joacă şi ea în telenovela ”Inimă de ţigan”, mai toată lumea a crezut că surorile sînt trei la număr, nu două! ”Mie nu mi se pare că semănăm. Amîndouă avem părul lung, negru şi ondulat, ochii căprui şi cred că de aici dăm impresia că semănăm”, explică Nicoleta în timp ce Doiniţa completează: ”Pentru mine, Nicoleta este una dintre cele mai frumoase şi mai senzuale femei ale Romăniei! Faptul că lumea consideră că eu îi semăn nu poate decît să mă flateze, însă nu sînt de părere că ne asemănăm atît de tare. Avem trăsături destul de diferite”. Cu toate acestea, rudele şi prietenii cred foarte tare în asemănarea lor. Şi nu doar atît… chiar le şi confundă! ”În pauza de masă, mă bucuram de soare împreună cu (Gheorghe Visu), în dreptul casei de pe platoul de filmare. La un moment dat, în dreptul meu se opreşte o maşină în care erau trei fete şi, pe un ton foarte jovial, m-au întrebat: . Culmea, erau prietenele ei care veniseră să o vadă! O altă întîmplare haioasă a avut loc de curînd. Eram la repetiţii, iar avea un schimb de replici cu Nicoleta. Însă replica pe care trebuia să i-o adreseze ei mi-a adresat-o mie fără să sesizeze că nu sînt Roza, ci Minodora. Bineînţeles că noi două ne-am privit una pe alta, Nicoleta i-a atras atenţia că ne-a confundat, moment în care am început să rîdem cu toţii”, povesteşte Doiniţa.

Cu mămica şi tăticu’…
Flacăra şi State Potcovaru formează un cuplu de ”milioane” în telenovela de la Acasă TV, iar fiicele lor sînt cele mai răsfăţate ţigănci din şatră. În realitate, lucrurile stau aproape la fel. Carmen Tănase şi Gheorghe Visu îşi continuă rolul de părinţi şi în pauzele dintre filmări, atunci cînd le sfătuiesc pe cele două ”surori”. ”Gheorghe Visu ne alintă . Iar Carmen nu prea ne ceartă. Ea are experienţă şi ne dă sfaturi în unele situaţii. Uneori, eu şi Doiniţa ajungem să ne luăm la întrecere, să vedem care dintre noi e mai bună. Mă ajută foarte mult, mai ales cînd am de filmat secvenţe dificile”, povesteşte Nicoleta, în timp ce Doiniţa este încîntată de personalitatea lui Carmen Tănase: ”Apreciez faptul că este o persoană foarte directă: dacă are ceva să-ţi spună, ţi-o spune în faţă, nu se ascunde după clişee”.

Şi, totuşi, sînt surori?
De cîte ori apropiaţii comentează asemănarea dintre ea şi Nicoleta, Doiniţa se amuză de aceeaşi întrebare: ”Maică-ta ştie pe unde a umblat tatăl tău?”. În afară de asemănările fizice, inclusiv gropiţa din bărbie, cele două au şi alte puncte în comun: ”O băutură răcoritoare fără zahăr şi seriozitatea cu care tratăm ceea ce facem pe platourile de filmare. În plus, amîndouă sîntem persoane socia­bile”, explică interpreta Minodorei. De altfel, Nicoleta şi Doiniţa se întîlnesc şi în afara platoului de filmare. ”Chiar am reuşit să ne petrecem şi cîteva ore în , împreună cu mama mea, la mine acasă, să vedem şi să comentăm împreună un episod din telenovelă, după care am ieşit în oraş la o cafea”, povesteşte ”sora” Nicoletei.

Doiniţa Oancea – Inima ei de ţigan…
Bate la fel de tare şi în realitate. ”Vreau să cred că nu m-am schimbat de cînd am devenit cunoscută. Doar programul mi s-a schimbat. Cînd am văzut primul episod, nu mi-a plăcut de mine. Însă mama a fost foarte încîntată, mai ales că ea nu a fost de acord cu apariţia mea în telenovelă. În afară de Nicoleta, mă înţeleg foarte bine cu toate fetele din echipă. Dar cel mai mult o îndrăgesc pe Raluca Tătaru, alias Argentina. E foarte cuminte şi deosebită şi m-am ataşat de ea încă din primele zile”.

Nicoleta Luciu – Răţuşca cea urîtă
”În adolescenţă, nu aveam succes la băieţi. La banchetul de sfîrşit de clasa a opta, eu şi cu o colegă mai plinuţă am stat deoparte toată seara, nu ne-a invitat nimeni la dans. În liceu, la Miss Boboc, am ieşit pe ultimul loc. Aveam părul foarte lung şi mi-am dorit să-l ondulez. Însă m-am trezit cu nişte şuviţe încreţite de parcă eram de la Jackson Five. Noroc că verişoara mea organizase concursul şi aşa am dansat cu băiatul pe care îl plăceam. Toată perioada liceului am trăit cu impresia că nu mă place nici un băiat, ca să aflu la sfîrşitul clasei a XII-a că băieţii din clasă, jumătate din ei, erau îndrăgostiţi de mine. Cred că am fost eu mai băieţoasă. O dată, cînd am jucat cărţi pe porunci, un băiat a trebuit să mă sărute. În secunda doi, i-am dat un pumn în stomac”.