Nicoleta Nucă, la ”The Four – Cei 4”: ”Au fost momente când aveam impresia că nu mai pot”

De: Cristiana Trifu / 27.03.2018, 10:42
Nicoleta Nucă, la ”The Four – Cei 4”: ”Au fost momente când aveam impresia că nu mai pot”
Nicoleta Nucă, Anastasia Sandu, Dragoş Udilă şi Angelo Simonică sunt cei care se vor lupta în fiecare ediţie ”The Four – Cei 4”, difuzată în fiecare sâmbătă, începând cu data de 31 martie, de la ora 20.00, pentru şansa de a ajunge în topul industriei muzicale din România!

Fiecare dintre cei patru are o vastă experienţă în muzică şi nu este străin de scenele mari din România. Tocmai de aceea, juraţii Antonia, Feli, Carla’s Dreams şi Cheloo i-au selectat şi au decis că ei merită să ocupe scaunele rezervate pentru ”The Four – Cei 4”. Dacă în mod normal finalistul unei competiţii este aşteptat de-a lungul mai multor ediţii, noua provocare a ”The Four – Cei 4” va fi, întocmai ca în industria muzicală, ca cei aleşi să îşi păstreze locul deja câştigat şi să devină mai buni de la o săptămână la alta.

În vârstă de 24 de ani, Nicoleta Nucă a devenit cunoscută în urmă cu trei ani, după ce a ajuns până în Galele Live X Factor, însă a început să cânte încă de la vârsta de 6 ani, în leagănul construit în curte de către străbunicul său. Vecinii care o tot ascultau cu drag au fost cei care le-au recomandat părinţilor Nicoletei să o trimită să ia lecţii de canto.
”Iubesc muzica şi cânt încă de la o vârstă foarte mică. Am început sa studiez canto la nivel profesional pe la 9 ani şi de atunci nu m-am mai oprit pentru că sunt de părere că nu exista perfecţiune şi mereu e loc de mai bine. Am avut o copilărie frumoasă, deşi puţin diferită de a altor copii, pentru că de mică timpul meu liber îl dedicam muzicii, dar asta nu înseamnă că n-am avut timp de distracţii. Am călătorit mult cu familia şi am o mulţime de amintiri frumoase din călătoriile acelea”, povesteşte Nicoleta, care s-a mutat mai târziu la Milano pentru a studia la faimoasa Academie de Muzică din oraşul italian.
”Am locuit mulţi ani în Italia unde am continuat să studiez, unde am învăţat să trăiesc cu muzica şi mi-am descoperit mai bine personalitatea. Sunt o fată normală, care încearcă să rămână astfel orice ar face”, mărturiseşte Nicoleta, care deşi povesteşte totul cu seninătate şi multă maturitate, recunoaşte că a avut şi momente în care lucrurile păreau că nu i se leagă: ”Am avut multe momente când pur şi simplu aveam impresia că nu mai pot şi că peste asta nu voi putea trece”.
Din fericire, de fiecare dată când a simţit că îi este greu, i-a avut mereu aproape pe părinţii săi, care au susţinut-o cu tot ce au putut pentru ca ea să îşi continue cariera muzicală. Tocmai de aceea, Nicoleta vede acum participarea sa la ”The Four – Cei 4” ca pe o nouă provocare. ”Este vorba de o nouă experienţă, o provocare, o modalitate de a creşte şi de a mă cunoaşte artistic şi mai bine”, a mai spus Nicoleta Nucă.


Încă din prima ediţie a emisiunii, pe 31 martie, de la ora 20.00, la Antena 1, challengerii, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să ocupe un loc ocupat de cei patru artişti selectaţi deja de membrii juriului, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.
Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi piede locul, există o şansă de salvare. Înainte de semifinalã, doar patru dintre artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun, în funcţie de numãrul de voturi primite, pot fi votaţi de public şi pot fi întorşi la ”The Four – Cei 4” direct în semifinală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.
Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă şi cu o mulţime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reuşesc să îşi păstreze scaunul, aceştia vor avea ocazia să lucreze cu specialiştii industriei muzicale româneşti.