Niculae elogiat

Apropo.ro / 07.12.2001, 15:06
Niculae elogiat
Presa lusitana i-a laudat pe Marius Niculae, pentru golul marcat in minutul 49 al partidei de joi, și pe Boloni, pentru felul in care a condus acest meci de pe banca tehnica a formației Sporting. "Dupa cum afirmase și antrenorul roman, nu era suficient ca echipa Sporting


Presa lusitana i-a laudat pe Marius Niculae, pentru golul marcat in minutul 49 al partidei de joi, și pe Boloni, pentru felul in care a condus acest meci de pe banca tehnica a formației Sporting.

„Dupa cum afirmase și antrenorul roman, nu era suficient ca echipa Sporting sa joace bine, in acest meci, ci foarte bine. Golul superb al lui Niculae (dupa care sigur le-a lasat gura apa responsabililor echipei milaneze) i-a impulsionat pe elevii lui Boloni, chiar in momentul in care aceștia pareau copleșiți de adversari”, a subliniat cotidianul „O Jogo”, adaugind ca „golul de cinci stele al internaționalului roman a destabilizat apararea echipei italiene”

Jurnalul „Record” a estimat ca „golul de vis marcat de Niculae a insemnat inceputul a 40 de minute de vis pentru echipa portugheza”.

Potrivit publicației „A Bola”, antrenorul formației AC Milan, Carlo Ancelotti, s-a declarat impresionat de prestațiile din aceasta partida ale lui Marius Niculae și Hugo Viana. „Viana și Niculae sint jucatori de calitate. Atacantul roman a marcat un gol extraordinar și a dovedit abilitați tehnice deosebite”, a menționat Ancelotti, adaugind ca elevii sai, care au dominat in primele 20 de minute de joc, „au fost dezorientați mult timp, dupa ce Nicuale a inscris”.

„A Bola” noteaza ca tehnicianul italian a precizat ca Sporting Lisabona „este o echipa solida, cu un joc colectiv foarte bun” și evoluat mai bine in partida retur de joi decit in meciul de acum doua saptamini, cind „era preocupata numai de rezultat”.

Evoluția lui Marius Niculae din partida cu AC Milan nu a trecut neobservata nici de presa italiana. „Niculae a dat fiori echipei AC Milan” este titlul unui material difuzat pe site-ul „CanaleSport.com”, in care se menționeaza ca suma cu care Niculae este cotat pe piața transferurilor – 17,5 milioane de euro – ar putea crește, in urma acestei reușite.

„In acest meci, a putut fi vazut un eurogol al romanului Niculae, urmarit de emisarii clubului milanez. Galliani și Braida (n.r. – administratorul delegat, respectiv directorul general al clubului milanez) s-au intors la Milano cu un lucru bine intiparit in minte: la Lisabona exista un atacant de clasa care vrea la AC Milan – Marius Niculae”, se arata in materialul respectiv.

„Romanul Marius Niculae a deschis scorul printr-un șut magnific care l-a surprins și pe portarul Abbiati”, a notat site-ul „Datasport”, in timp ce cotidianul „Gazzetta dello Sport” a estimat ca jucatorul echipei lusitane a marcat „golul vieții sale”.

In cronica partidei de joi, de la Lisabona, aparuta in cotidianul „Tuttosport”, Niculae este notat cu 7, cel mai mare calificativ acordat unui component al echipei portugheze, in timp ce Contra este cotat cu cinci. „Golul superb al lui Niculae a facut sa tremure echipa AC Milan”, se precuzeza in aceasta cronica.

„O Jogo” noteaza ca Boloni a luat decizii inspirate in partida de joi. „De atitea ori criticat pentru lipsa de fermitate sau pentru schimbarile nepotrivite, Boloni a fost, in timpul meciului cu AC Milan, aproape de nerecunoscut, gata sa-și puna in joc tot arsenalul strategic pentru a menține vigoarea atacului echipei sale.

Din punct de vedere tactic, nu se poate pretinde mai mult de la evoluția formației ‘leonine’. (…) Boloni a riscat, și-a scos toți așii din mineca și, daca nu a ciștigat meciul, a ciștigat cel puțin respectul suporterilor portughezi, crae l-au aplaudat de fiecare data cind anunța cite o schimbare, in incercarea de a face imposibilul posibil.

In ultimele minute, tensiunea a ajuns la maxim, ca in filmele lui Hitchcock. Finalul a fost insa unul destul de previzibil: AC Milan s-a calificat in turul urmator, Sporting Lisabona a fost eliminata. Dar a parasit aceasta competiție cu capul sus”, se arata in articolul aparut in „O Jogo”.

Cotidianul „A Bola” a notat ca Ladislau Boloni a afirmat, in conferința de presa de dupa meci, ca jucatorii sai ar fi trebuit sa fie mai rapizi in atac, mai agresivi și mai imprevizibili.

„Ca sa trecem de echipa AC Milan, ar fi trebuit sa avem un nivel cel puțin asemanator cu cel al adversarilor, in ambele partide. Ne-a lipsit agresivitatea, acțiunile noastre ofensive se prelungeau prea mult și fotbaliștii echipei italiene aveau timp sa se regrupeze in aparare. Nu am acoperit bine suprafața de joc și nu am avut acțiuni ‘surpriza’. (…) Ar fi trebuit sa avem un joc mai direct. Am ratat multe ocazii de a ne mari avantajul pe tabela de marcaj. La final, ne-a lipsit un ultim gest precis pentru a marca al doilea gol”, a spus tehnicianul roman, citat de „A Bola”.
Sursa:www.mediafax.ro