Niculescu dorit de Real Sociedad

Apropo.ro / 21.12.2006, 09:45
Niculescu dorit de Real Sociedad
Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, miercuri, la Centrul de Plasament "Sfântul Nicolae", unde a împarțit cadouri copiilor, alaturi de alți sportivi dinamoviști, ca ar fi tentanta o oferta de la Real Sociedad. "Real Sociedad?", s-a mirat


Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, miercuri, la Centrul de Plasament „Sfântul Nicolae”, unde a împarțit cadouri copiilor, alaturi de alți sportivi dinamoviști, ca ar fi tentanta o oferta de la Real Sociedad.

„Real Sociedad?”, s-a mirat el amuzat și, în același timp, neîncrezator în ceea ce îi spuneau ziariștii. „M-ați transferat voi pâna acum pe tot globul asta. Nu știu ce sa zic, am aflat acest lucru de la voi, de la presa. Când voi vedea ceva negru pe alb, voi putea vorbi despre aceasta oferta. Ar fi tentant, dar deocamdata nu m-a contactat nimeni și nu ma pot pronunța”, a spus Niculescu.

Deși directorul executiv al FC Dinamo anunța în urma cu doua zile ca Niculescu și Danciulescu au semnat prelungirea contractelor pâna în 2010, ambii atacanți au declarat ca poarta înca discuții cu conducerea clubului dinamovist. „Suntem în discuții zilele acestea sa semnam actele și sper sa ramân la Dinamo”, a spus Niculescu, fiind completat de colegul sau din atac: „Eu am contract cu Dinamo pâna în 2008 deocamdata. Am avut și ceva discuții pentru prelungire. Deocamdata e bine”.

Referitor la întoarcerea lui Catalin Munteanu la Dinamo, dupa ce fusese anunțat ca gruparea „alb-roșie” nu mai are nevoie de serviciile lui, Niculescu a spus ca se bucura pentru prietenul lui. „E foarte bine ca a ramas Catalin Munteanu, eu ma bucur foarte tare pentru ca este și prietenul meu. Este un jucator de mare valoare care ne-a ajutat foaret mult în acest tur de campionat. Dinamo va avea de câștigat pentru ca l-a pastrat pe Catalin Munteanu”.

În ceea ce îl priveșet pe Ionel Ganea, atacantul dinamovist și-a expriamt regretul ca a ales un alt drum. „E greu când te desparți de niște colegi valoroși, dar asta e drumul pe care și l-a ales el. Dinamo a pierdut un jucator valoros”, a mai spus Niculescu.

Claudiu Niclescu , Ionel Danciulescu, Monica Iagar, Gabriela Szabo, Mihai Covaliu și Elisabeta Lipa au vizitat Centrul de Plasament „Sfântul Nicolae”, unde au împarțit daruri copiilor orfani. Acțiunea a fost inițiata de Ministerul Administrației și Internelor, prin intermediul chestorului Elisabeta Lipa.

Rednic: Apreciez gestul lui Catalin Munteanu ca vrea sa ramâna la Dinamo

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, miercuri, ca apreciaza gestul mijlocașului Catalin Munteanu de a prefera sa ramâna la Dinamo, acceptând concurența, chiar daca nu i se poate asigura un post de titular.

„Vreau sa am concurența, sa am un lot valoros. Catalin Munteanu este un jucator foarte bun, care a demonstrat. Dar avea o clauza care nu mai depindea de noi. Erau șanse ca el sa nu evolueze titular, dar am vorbit cu el și accepta concurența. Pot sa ma bucur, cu cât am mai mulți jucatori valoroși în lot, cu atât mai bine pentru mine. Apreciez gestul lui pentru ca nu vrea sa joace la alt club, ci la Dinamo. Orice antrenor are planurile lui, asta nu înseamna ca am cerut ca vreun jucator sa plece. Le-am spus doar jucatorilor tineri și celor care au jucat mai puțin și care nu m-au convins, cum este și cazul lui Catalin Munteanu, ca daca vreunul vrea sa plece, nu am nimic împotriva. Catalin Munteanu a declarat ca el vrea sa ramâna, sa se bata pentru a câștiga un post de titular. Eu am avut o discuție cu jucatorii”, a declarat Rednic.

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a confirmat ca Munteanu va ramâne la Dinamo. „Ce sa mai pregateasca Dinamo? Atât, liniște. Abia acum începem transferurile. Catalin Munteanu ramâne la Dinamo, pentru ca asta își dorește. Ne-a anunțat ca accepta concurența și nu vrea sa plece de la Dinamo la niciun club. Nu știu daca transferul lui Ganea la Rapid este perfectat. Nu ne intereseaza. Daca nu-și rezolva problema pâna vineri, vine la Dinamo”, a spus Borcea.

Rednic a explicat plecarea lui Ganea de la Dinamo: „Ganea și-a dorit sa plece. Eu am insistat sa i se îndeplineasca toate condițiile pe care le-a cerut când a venit la Dinamo. Avea cel mai mare constract la Dinamo, juca, nu juca, el își lua primele, avea prime duble, mai mult eu nu am putut sa fac. Eu și Cristi Borcea am facut tot posibilul ca Ganea sa ramâna. Mai mult, pot sa va spun ca Borcea, anul care urma, care era opțiune pentru Ganea, i l-a dat fix. Ionel și-ar fi dorit sa fie pe o perioada mult mai lunga, dar acolo eu n-am putut sa fac nimic și el a decis sa plece. Îmi pare rau, îi mulțumesc pentru tot ce a facut pentru Dinamo, unde a ajuns în primul rând datorita mie. Am facut lucruri foarte bune împreuna, am reușit sa iau tot ce e mai bun de la el. Normal ca orice jucator când pleaca lasa un gol, dar Ganea nu este de neînlocuit. Dinamo n-a început nici cu Ganea, nici cu Rednic. Dinamo merge înainte”.

Antrenorul dinamovist spune ca este prioritar transferul unui nou atacant la Dinamo. „Obligatoriu ne trebuie înca un atacant. Am și discutat și am sprijinul acționarilor. Prioritar pentru mine acum este aducerea unui atacant de valoare, care sa creeze aceeași concurența celor doi atacanți de mare valoare și de mare personalitate pe care îi avem deja. Cu Claudiu s-a stabilit, și-a prelungit contractul, Danciulescu la fel. Chiar am citit prin ziare ca Danciulescu, Moți și Pulhac sunt pe lista de transferuri. Nu exista așa ceva. Atacantul pe care vrem sa îl aducem nu este român. Suntem în discuții cu mai mulți atacanți, chiar și mâine ma voi întâlni cu unul dintre ei, care joaca la o echipa de prima divizie din Spania și sper sa reușesc sa îl conving sa vina la Dinamo”, a afirmat Rednic.

Tehnicianul echipei Dinamo a precizat ca „la un moment dat erau șanse mari” sa fie adus Lobonț în Șoseaua Ștefan cel Mare, dupa care pista a cazut. „Noi suntem în discuții cu el, depinde foarte mult de el daca accepta sa vina cu un salariu mai mic decât îl are acolo. Noi vrem sa facem eforturi, dar trebuie sa ne gândim totuși foarte mult, fiind vorba de un portar”, a spus antrenorul, care a adaugat ca nu crede ca va mai pleca nimeni de la Dinamo în aceasta iarna, cu excepția jucatorilor împrumutați, dezmințind astfel și o posibila plecare a mijlocașului Ze Kalanga, vehiculata în presa.

Mircea Rednic a dezmințit și faptul ca s-ar fi certat cu Cristian Borcea. „Ceea ce a aparut în presa, ca sunt certat cu Cristi, nu este adevarat . Primul pe lista de transferuri la mine a fost Balace, nici vorba de Emeghara. S-ar putea sa vina și Emeghara, este un jucator foarte bun, dar luând calitate preț, eu mi l-am dorit foarte mult pe Balace. Sunt șanse sa vina Karamian. Mari, mici, o sa vedem”, a menționat Rednic.

Antrenorul dinamovist a fost prezent, miercuri, la Gala laureaților sportului dinamovist, organizata de CS Dinamo, unde i s-a decernat premiul „Pro fotbal”. Rednic a fost vizibil emoționat la primirea trofeului. „M-a emoționat foarte mult premiul primit de la CS Dinamo. Mi-am dorit foarte mult, a fost visul tatalui meu și îmi pare rau ca el nu mai este, dar cred ca acolo sus este foarte fericit și mândru de ce am realizat eu pâna acum, ca deocamdata sunt la început de drum. Fara jucatori nu puteam sa realizez acest lucru, ei sunt actorii principali”, a spus Rednic.

La ceremonia organizata la Clubul Floreasca, au fost prezenți, de asemenea, Cristian Borcea, președintele FC Dinamo, Nicolae Badea, precum și atacantul Cludiu Niculescu, desemnat de CS Dinamo cel mai bun fotbalist dinamovist al anului.

Gimnastul Marian Dragulescu, dublu medaliat cu aur la sol și la sarituri la Campionatele Mondiale de la Aarhus, a fost desemnat cel mai bun sportiv dinamovist al anului. Ceilalți laureați ai Galei sportului dinamovist sunt urmatorii: Alin Moldoveanu (tir), Lidia Talpa, Florica Vulpeș (ambele kaiac-canoe), Adrian Jigau (haltere), Flavius Koczi (gimnastica), Florin Mironcic (kaiac-canoe), Mihai Covaliu, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu și Constantin Sandu (toți scrima), Marian Oprea, Nicoleta Grasu (ambii atletism), Ioana Aluaș (judo), Rareș Chinteoan (lupte), Ana Maria Apachiței, Camelia Lupașcu (ambele canotaj), Bogdan Lipianu, Alina Soare și Claudia Nițu (toți karate).

Florin Raducioiu negociaza preluarea funcției de director sportiv la Dinamo

Fostul fotbalist Florin Raducioiu a sosit, miercuri seara, la București, pentru a negocia cu directorul executiv al gruparii Dinamo, Cristi Borcea, preluarea postului de director sportiv la clubul bucureștean, informeaza Pro TV.

„Suntem foarte aproape de o înțelegere, este adevarat. Sunt aici pentru a ma întâlni cu Cristi Borcea”, a spus Raducioiu.

Referitor la plecarea atacantului Ionel Ganea de la Dinamo, Raducioiu a spus: „Îmi pare foarte rau ca a plecat la Rapid, pentru ca este un jucator care mi-a placut”.

Mediafax